Social

Cazul Mihai Copaci schimbă legile din Sănătate

Raluca Manolache
15 ian 2014 1397 vizualizări
S-au modificat indicatorii de performanţă ce stau la baza evaluării şefilor caselor de asigurări de sănătate.Copaci spunea anul trecut că a contestat concursul deoarece indicatorii de performanţă, ce trebuiau să stea la baza întocmirii planului de management, sunt depăşiţi, pentru că datează din 2012

Cazul Mihai Copaci schimbă legile din Sănătate. După ce şeful Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, Mihai Copaci, a reuşit să suspende în instanţă ultimul concurs organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în vederea ocupării postului pe care îl ocupă şi în prezent, în Monitorul Oficial de marţi a fost publicat Ordinul nr. 1/2014 pentru modificarea Metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora. S-au modificat astfel şi indicatorii de performanţă contestaţi de Mihai Copaci în instanţă, deoarece aceştia datau din 2012. Acesta făcea referire la unul dintre indicatori care menţiona faptul că preşedintele director general al CAS trebuie să asigure că pană la 31 decembrie 2012 cel puţin 80% din medicii prescriptori utilizează prescripţia medicală electronică, iar un altul care prevedea monitorizarea organizării cadrului de implementare a sistemului naţional al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate prin distribuirea acestuia, în condiţiile în care s-a luat decizia ca distribuirea acestui document să fie făcută prin intermediul Poştei.


Prescrierea electronică, în atenţia şefilor CAS

Astfel, prin noua legislaţie s-au modificat şi aceşti indicatori. „Monitorizarea sistemului de prescriere electronică prin: 4a) organizarea de întâlniri cu medicii prescriptori şi furnizorii de medicamente pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi care pot apărea în utilizarea soluţiei informatice: cel puţin două întâlniri/trimestru, din care una cu medicii prescriptori şi una cu furnizorii de medicamente - 5 puncte; mai puţin de două întâlniri - 0 puncte; 4b) monitorizarea respectării de către furnizori a obligaţiei privind raportarea electronică lunar/trimestrial a prescripţiilor off-line; peste 80% din medicii prescriptori au transmis on-line - 5 puncte; sub 80% din raportări au fost transmise on-line - 0 puncte; 4c) monitorizarea semestrială a consumului de DCI-uri aprobate prin comisiile de experţi de la nivelul CNAS/CJAS*) *) Procentul se calculează ca raport între numărul de rapoarte efectiv realizate pentru monitorizarea consumului pentru fiecare DCI aprobat la nivelul CNAS, respectiv CAS, elaborate o dată pe semestru, şi numărul de DCI-uri aprobate prin comisiile de experţi de la nivelul CNAS/CAS aferent fiecărui judeţ”, se arată la anexa nr. 4, indicatorul specific 4. Şi articolul 5 s-a modificat iar acesta face referire la monitorizarea activităţilor legate de distribuţia cardului de sănătate la termenele stabilite de CNAS. Mihai Copaci încă se judecă pentru postul pe care îl ocupă, iar procesele i-au conservat postul de preşedinte director general al băncii sanitare din judeţ. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.