Social

Ambulatoriul Spitalului Panciu, modernizat şi dotat pe bani europeni

Raluca Manolache
10 ian 2014 1495 vizualizări
Este vorba despre o investiţie de 1,3 milioane de lei, iar lucrările sunt realizate de către firma SC Cristilory Prod SRL u ambulatoriul spitalului va fi mutat într-un alt corp de clădire, care urmează să fie reamenajat, astfel încat să fie îndeplinite condiţiile de funcţionare

Ambulatoriul Spitalului Panciu este modernizat cu bani europeni. La Spitalul Orăşenesc Panciu au demarat lucrările în cadrul proiectului cu fonduri europene „Modernizarea şi dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, judeţul Vrancea”. Este vorba despre o investiţie de peste 1,3 milioane de lei, iar lucrările sunt realizate de firma unui om de afaceri local, SC Cristilory Prod SRL, patronată de soţul unei judecătoare. Această firmă a caştigat licitaţia organizată de Primăria Panciu, autorităţile locale fiind cele care au reuşit să caştige acest proiect cu fonduri europene pentru modernizarea Spitalului. Conform caietului de sarcini întocmit de autorităţile locale, ambulatoriul spitalului va fi mutat într-un alt corp de clădire, care urmează să fie reamenajat, modernizat, astfel încat să fie îndeplinite condiţiile legale de funcţionare. Este vorba despre un ansamblu de corpuri amplasate în partea de nord a incintei spitalului unde funcţionează în acest moment clădirea de administraţie, camera de gardă şi un corp care are destinaţie de magazie. Astfel, spaţiile unde funcţionează acum camera de gardă, birourile de personal, contabilitatea, casieria, camera IT, camera de protocol, depozitul de îmbrăcăminte personală bolnavi, depozitul de lenjerie curată, etc. vor suferi modificări pentru a lua fiinţă ambulatoriul, care în acest moment se află în corpul de clădire unde funcţionează spitalul.

Spitalul Panciu va avea şi tomograf

În acest moment cabinetele de specialitate din ambulatoriu sunt în cadrul spitalului, dar acestea vor fi mutate. „Beneficiarul, Consiliul Local Panciu, doreşte să modernizeze şi să reabiliteze spaţiile descrise anterior pentru ca aici să-şi poată desfăşura activitatea Ambulatoriul integrat al Spitalului Panciu, care în prezent funcţionează în condiţii nefavorabile în clădirea spitalului (...) Avand în vedere faptul că spaţiile actuale existente în corpurile de clădire reabilitate nu corespund normelor în vigoare privind spaţiile necesare funcţionării Ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, este necesară realizarea unor lucrări de modernizare la nivelul acestor spaţii, lucrări ce constau în: realizarea unor lucrări de recompartimentare, lucrări de finisare interioară pardoseli, pereţi, tamplărie interioară. Pentru buna funcţionare a cabinetelor de specialitate aferente Ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu se vor realiza reconfigurări spaţiale, reconfigurări de fluxuri şi diverse alte intervenţii la interiorul clădirii analizate”, se arată în caietul de sarcini. Valoarea contractului este de 1,3 milioane de lei. În ambulatoriul unităţii sunt acordate servicii medicale în specialităţile de pediatrie, chirurgie, cronici, interne şi obstetrică-ginecologie. De asemenea, Primăria Panciu urmează să scoată la licitaţie contractul prin care doreşte să cumpere un tomograf pentru Spitalul Panciu. Achiziţia se va face tot din fonduri europene. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.