Social

Începe descentralizarea: corpul de control al CAS verifică furnizorii din alte judeţe

Raluca Manolache
9 ian 2014 1617 vizualizări
Vrancea face parte din aria administrativ teritorială 2 alături de judeţele Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea şi Buzău

Începe descentralizarea în Sănătate! Corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea va putea merge în acest an să verifice furnizorii de servicii medicale din mai multe judeţe din regiunea de Sud-Est. Aceasta după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a emis la sfarşitul lunii decembrie 2013 un ordin prin care stabileşte ariile regionale din punct de vedere al arondării caselor de asigurări de sănătate cu privire la controlul furnizorilor de servicii medicale. Ordinul a ajuns ieri la sediul “băncii sanitare”, iar Vrancea face parte din aria administrativ teritorială 2 alături de judeţele Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea şi Buzău. “S-a primit de la CNAS ordinul privind repartizarea CAS Vrancea în aria administrativ teritorială 2 pentru desfăşurarea activităţii de control. Acest lucru presupune ca pe toată perioada anului 2014 corpul de control al CAS să participe în judeţele din aria administrativă 2 la verificarea furnizorilor de servicii medicale şi în acelaşi timp corpul de control din judeţele respective vor verifica furnizorii din Vrancea”, spune Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea. Şi Ministerul Sănătăţii şi-a propus să reorganizeze direcţiile de sănătate publică dar pană în acest moment nu s-a luat nicio decizie deşi a existat un proiect de ordin de descentralizare a acestor instituţii din ţară. Conform acestui proiect, noile instituţii ar fi trebuit să se numească Autorităţi Teritoriale de Sănătate Publică ( ATSP), iar în subordinea acestora să fie 42 de oficii judeţene de sănătate publică. Una din cele 8 ATSP urma să aibă sediul la Constanţa şi să includă judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila şi Tulcea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.