Social

Fetiţa Lucia Maria Aga are nevoie 20.000 euro pentru o operaţie în Elveţia

Sorin Tudose
3 ian 2014 5818 vizualizări
Sebastian Aga, originar din Nistoreşti, şi soţia sa, Cristina, au nevoie de circa 20.000 de euro pentru ca fetiţa lor în varstă de 1 an şi 4 luni să fie operată în Elveţia. Micuţa suferă de o boală rară, care îi curbează osul piciorului stang, riscul ca acesta să se frangă fiind iminent

O copiliţă de doar un an şi patru luni are nevoie de ajutor. Lucia Maria Aga este o copiliţă cu care soarta nu a fost deloc blandă. S-a născut cu neurofibromatoză, o boală caracterizată prin apariţia unor pete pigmentate sau a unor tumori care îşi au originea în ţesutul fibros al tecilor nervilor. Ghinionul copilei este dat de faptul că boala este atat de rară încat un singur individ din 250.000 ajunge să sufere de această maladie, potrivit unor statistici de specialitate. Şi cum un rău nu vine niciodată singur, Lucia suferă şi de pseudoartorză, boală generată de prima maladie, boală care îi curbează atat de mult piciorul stang încat riscul de a se rupe este iminent. Sebastian Aga, tatăl fetiţei este originar din Nistoreşti, Vrancea, iar tatăl acestuia a fost preotul Fănică Aga, acesta prăpădindu-se în urmă cu doi ani. Cristina Aga este mama greu încercată a Luciei. El este teolog şi colaborator la televiziunea Trinitas, ea este angajat în cadrul unei corporaţii, dar în prezent se află în concediu de creştere a copilului. Amandoi sunt cu moralul la pămant cand văd cat li se chinuie îngeraşul, dar în acelaşi timp găsesc puterea necesară de a se zbate să strangă banii necesari operaţiei care ar putea să îi redea sănătate Luciei. “După doar două săptămani am descoperit că este bolnavă, am văzut că are nişte pete pe corp, dar fiind vorba de o boală foarte rară ne-a luat ceva timp pană am descoperit exact ce are. După ce am consultat mai mulţi doctori şi profesori am fost îndrumaţi la o clinică din Basel, Elveţia. Operaţia costă în jur de 40.000 de euro şi trebuia să fie făcută la finele lui ianuarie. Din păcate, pană acum am strans doar în jur de jumătate din această sumă, iar clinica ne-a cerut banii pană pe 5 ianuarie. În aceste condiţii, operaţia va fi făcută pe 24 aprilie, asta dacă vom strange banii necesari”, ne-a spus Cristina Aga, mama Luciei Maria.

20 de mii de euro pentru salvarea unui picioruş de copil

Foto: Sebastian, Lucia şi Cristina Aga, o familie care are nevoie de sprijinul dumneavoastră

Părinţii copilei au creat o pagină de facebook (Lucia Maria Aga) şi un blog http://agaluciamaria.wordpress.com/ menite să popularizeze drama prin care trece un suflet atat de tanăr şi nevinovat, respectiv să genereze banii necesari operaţiei. Pe 11 decembrie a fost organizat un eveniment caritabil la Empire Events (Bucureşti), unde au fost invitaţi să anime petrecerea Radu Zettu, Teatrul Masca, grupul de colindători „Natalis Domini”, Andrei Lăzăroiu şi Wladimir Pesantez. De asemenea, pe 28 decembrie a avut loc un concert caritabil susţinut de ANTRACT la Hard Rock Cafe, Bucureşti. Prin aceste evenimente, dar şi prin sprijinul prietenillor, cunoscuţilor etc vranceanul nostru şi soţia sa au reuşit să strangă în doar cateva luni aproape 20 de mii de euro, dar sănătatea Luciei mai costă încă pe atat. „Osul piciorului fetiţei mele este înclinat în două planuri. În mod normal ea ar fi trebuit operată după varsta de 4 ani, dar piciorul ei s-a curbat foarte mult în ultimele luni, timpul curge în defavoarea copilului nostru. În afară de orele în care doarme, Lucia poartă tot timpul o orteză care îi protejează piciorul de fracturi. Pseudoartroza îi subţiază osul în zona curburii motiv pentru care aplicarea unei grefe de os în zona bolnavă este necesară cat mai repede”, ne-a mai spus mama fetiţei. Operaţia de care are nevoie Lucia ar putea fi făcută şi la noi în ţară, doar că metodele şi aparatura europeană sunt net superioare celor romaneşti. Totodată, medicii elveţieni sunt mai familiarizaţi cu această maladie rară. Dacă puteţi să veniţi în sprijinul acestei familii, dacă vreţi să contribuiţi cu bani la visul familiei Aga de a-şi vedea îngeraşul sănătos, puteţi depune bani în conturile deschise la ING Bank şi BRD. Mai jos aveţi cele patru conturi în lei şi în euro, unul deschis pe numele mamei, celălalt pe numele Asociaţiei ce poartă numele micuţei. (S. TUDOSE)

Cristina Aga

ING Bank

Cont RON: RO39INGB0000999903318191

Cont EUR: RO91INGB0000999903941547

 

Asociaţia Lucia-Maria 

CUI:  32577130 

BRD

Cont RON: RO81BRDE441SV90227424410

Cont EUR: RO28BRDE441SV90227514410

 

Foto: Copiliţa mai are nevoie de 20 de mii de euro pentru a i se putea salva piciorul stang

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.