Social

Info-Educaţie Grădiniţa 1 ieftineşte masa pentru preşcolari

Ziarul de Vrancea
2 ian 2014 919 vizualizări
Anul 2014 a venit cu o veste bună pentru părinţii preşcolarilor înscrişi la această unitate de învăţămant.

Într-o perioadă în care veştile scumpirilor circulă la fiecare oră, Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din Focşani a decis ca noul an să aducă o ieftinire a preţului hranei zilnice. Astfel, din această lună preţul mesei zilnice la această unitate costă 7 lei, mai puţin cu un leu faţă de luna decembrie. “Ne-am încadrat foarte bine în preţ, nedepăşindu-se în nicio zi fişa zilnică. Mai mult decat atat, s-au făcut economii şi am decis să micşorăm preţul la 7 lei să vedem cum ne descurcăm. Vom face o evaluare după primele trei luni ale anului să vedem cum stăm”, ne-a declarat directorul Grădiniţei 1, Lucica Drăstaru. Grădiniţa 1 are, astfel, cel mai mic preţ pentru hrana zilnică a preşcolarilor. De aceşti bani, copiii primesc masa de dimineaţă, masa principală de pranz şi o gustare după-amiaza. (M. V.)

Workshop-uri Opening Opportunities pentru liceeni

La Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” din Focşani se vor desfăşura în zilele de 6, 7, 8 şi 9 ianuarie 2014,  patru workshopuri destinate liceenilor, în care elevii interesaţi vor fi ajutaţi să se prezinte cat mai bine şi să se înscrie pe platforma programului Opening Opportunities. Fiecare workshop va dura 3 ore (în intervalul orar 10.00-13.00) iar fiecare grupă va avea cel mult 15 elevi, în ordinea înscrierii, după cum anunţă organizatorii. Opening Opportunities este un program de orientare educaţională şi de carieră în care voluntari Microsoft România sprijină elevi de liceu să exploreze opţiuni profesionale şi să îşi dezvolte propriul plan de carieră. Programul se va derula în perioada ianuarie - iunie 2014. Înscrierea se face on-line, la adresa https://docs.google.com/forms/d/1TwEDyKLJjvPvtWBXv4AdhSE48MYzz1US2yIohQMRcnQ/viewform. (M. V.)

Concurs de eseuri filosofice

Liceenii pot participa la un concurs de eseuri filosofice intitulat “Din lumea Sofiei” organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Autorii celor mai bune zece eseuri vor fi răsplătiţi cu “asigurarea unor locuri speciale la admitere, în sesiunile iulie şi septembrie 2014, la specializarea Filosofie a Universităţii de Vest din Timişoara”, după cum anunţă organizatorii. Elevii pot alege o singură temă din cele date pe site-ul universităţii, eseul urmand să fie expediat pană pe data de 30 aprilie 2014. Date suplimentare despre concurs se obţin de la adresa www.pfc.uvt.ro. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.