Social

Bătrană intoxicată cu fum în Ajunul Crăciunului

Raluca Manolache
26 dec 2013 1042 vizualizări
Pompierii au avut mult de muncă în ultimele zile, doi bătrani fiind găsiţi morţi într-o casă care a luat foc

Incendii şi de Crăciun. Pompierii nu au avut timp de odihnă în Ajunul Crăciunului şi au intervenit în mai multe situaţii produse atat în Vrancea, cat şi în judeţul vecin Bacău. Astfel, pe 23 decembrie, Secţia Adjud a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar al comunei Corbasca, la stingerea unui incendiu în satul Scărişoara, comuna Corbasca. Pompierii s-au luptat cu flăcările, dar în interiorul locuinţei au fost identificate trupurile neînsufleţite ale proprietarilor, o femeie de 70 ani şi un bărbat de 71 ani. Un alt incendiu a fost lichidat în cursul aceleiaşi zile tot la Bacău, în satul Panceşti, comuna Sascut. De această dată, evenimentul a fost observat cu rapiditate, iar pagubele au fost limitate la o mică parte din acoperişul casei. Şi pompierii din Focşani au intervenit în comuna Tătăranu, la stingerea unui incendiu în satul Bordeasca Veche. Datorită intervenţiei operative a fost salvată casa de locuit. Şi în dimineaţa zilei de Ajun pompierii s-au aflat din nou la datorie. În jurul orei 03.40, pompierii din Focşani au intervenit la stingerea unui incendiu pe str. Vrancei. În urma acestuia au ars circa 5 mp din acoperişul casei. Două ore mai târziu, la 05.20, pompierii au acţionat pe strada Albinei. În urma incendiului, au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 20 mp şi bunuri de mobilier din interior. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD care a preluat o femeie de 90 de ani, bătrâna fiind intoxicată cu fum. După ce i s-a acordat primul ajutor calificat, paramedicii au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Focşani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza jarului căzut de la o sobă pe materiale combustibile. Şi în prima zi de Crăciun pompierii au fost solicitaţi în mai multe situaţii dar nu s-au înregistrat pagube semnificative. Au ars însă şi două maşini în satul Budeşti, comuna Coteşti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.