Social

Îmbolnăvirile profesionale din spitale, în atenţia ITM

Sorin Tudose
20 dec 2013 1827 vizualizări
Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea informează că a desfăşurat în ultimele două trimestre ale anului curent o acţiune de conştientizare a angajaţilor şi angajatorilor din domeniul asistenţei medicale în ceea ce priveşte siguranţa în mediul de muncă. “Lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt expuşi unui risc crescut de infecţii cauzate de agenţi patogeni

Acest risc apare de obicei brusc sau este imperceptibil şi acest fapt face evaluarea riscurilor deosebit de dificilă. Pentru a se realiza o protecţie eficientă împotriva acestor riscuri profesioniştii în domeniul securităţii în muncă trebuie să evalueze cu atenţie riscurile care apar la locurile de muncă. Evaluarea trebuie să ia în considerare virulenţa naturală a agentului patogen, capacitatea sa de a supravieţui în mediul ambiant, gravitatea bolii, doza sau nivelul de expunere necesare pentru a provoca boli sau infecţii, moduri de transmitere, situaţia epidemologică”, transmit reprezentanţii ITM. În trimestrul III au fost controlaţi nouă agenţi economici care au în total 143 de salariaţi fiind constatate 12 deficienţe pentru care s-au dispus tot atatea sancţiuni contravenţionale. Cea mai întalnită deficienţă întalnită de inspectori a fost lipsa de măsuri de prevenire şi protecţie a lucrătorilor împotriva riscurilor legate de agenţi biologici, care pot fi luaţi prin înţeparea cu seringi, instumentar sanitar sau prin contact cu sangele sau alte produse contaminate. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.