Social

Centru de sănătate multifuncţional la Spitalul Odobeşti

Raluca Manolache
18 dec 2013 2273 vizualizări
Centrul de sănătate se va afla în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfantul Pantelimon” Focşani şi va avea cabinete de boli interne, pediatrie, spitalizare de zi, psihiatrie şi alte două secţii specifice.La ora actuală, toată aparatura spitalului închis în 2011 se află în conservare

Spitalul orăşenesc Odobeşti s-ar putea desfiinţa şi reînfiinţa sub o altă organizare! Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern programată ieri s-a aflat un proiect cu privire la desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Odobeşti, unitate care se află în conservare din aprilie 2011. Acest proiect a fost iniţiat la solicitarea Primăriei Odobeşti care doreşte să înfiinţeze un centru de sănătate multifuncţional, care să se subordoneze Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. „Primul demers este închiderea spitalului în vederea înfiinţării unui centru de sănătate multifuncţional care va cuprinde interne, pediatrie, spitalizare de zi, psihiatrie şi alte două secţii specifice. Centrul multifuncţional va fi sub directa coordonare a Spitalului Judeţean de Urgenţă”, a menţionat Daniel Nicolaş, primarul oraşului Odobeşti. Acest proiect vine după ce autorităţile din Odobeşti au transferat anul acesta spaţiile în care a funcţionat unitatea spitalicească Spitalului Judeţean Focşani, condus de odobeşteanul Constantin Mandrilă, fost city manager la Primăria Odobeşti. S-a luat în discuţie şi transferul aparaturii medicale, pusă la păstrare. La închiderea unităţii, autorităţile locale au făcut un inventar al bunurilor şi s-a ajuns la o valoare de 860.000 de lei, bani investiţi de Ministerul Sănătăţii pentru dotare. Au fost puse sub cheie două aparate de radiologie, ce au ajuns la Odobeşti în 2007, în valoare de 653.000 de lei, două analizoare în valoare de 26.750 de lei. La păstrare au fost puse şi echipamentele de peste 108.000 de lei din camera de gardă, cameră dotată printr-un program derulat în 2009 de Banca Mondială. Toate aceste echipamente, dar şi cele 12 panouri solare montate prin proiectul "Casa Verde" se află acum sub cheie. Reamintim că Spitalul Odobeşti a fost închis la 1 aprilie 2011, în programul de descentralizare demarat pe timpul guvernării Emil Boc,  după ce a fost emisă Hotărarea Guvernului 212/2011 privind aprobarea programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane varstnice” şi a Hotărarii de Guvern 345/2011 privind aprobarea pentru anul 2011 a Raportului comisiei de selecţie a unităţilor sanitare cu paturi care nu pot încheia contracte cu casele de asigurări de sănătate, precum şi a listei acestor unităţi sanitare. Salariaţii spitalului, o echipă formată în zeci de ani de activitate, au fost nevoiţi să-şi caute de muncă la alte unităţi sanitare, cei mai mulţi fiind transferaţi la Spitalul Judeţean. Anual, în unitatea de la Odobeşti erau rezolvate aproape 4.000 de cazuri, care provin din oraş şi din localităţile învecinate, pe o rază de aproximativ 20 de kilometri. Din 2011 aici funcţionează doar substaţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care preia cazurile grave din oraş. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.