Social

Secţia de psihiatrie pediatrică de la Dumitreşti s-a desfiinţat

Raluca Manolache
9 dec 2013 1306 vizualizări
Din lipsa unui medic care să se îngrijească de copiii cu afecţiuni psihice, dar şi a numărului foarte mici de pacienţi, autorităţile din sănătate au decis desfiinţarea secţiei de psihiatrie pediatrică din Dumitreşti

Secţia de psihiatrie pediatrică din Dumitreşti s-a desfiinţat. La 1 ianuarie 2014 va intra în vigoare noua structură aprobată de Ministerul Sănătăţii a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, care include şi secţia din Dumitreşti. Astfel, din lipsa unui medic care să se îngrijească de copiii cu afecţiuni psihice, dar şi a numărului foarte mici de pacienţi, oficialii din sănătate au decis desfiinţarea secţiei de psihiatrie pediatrică din Dumitreşti, cele 10 paturi urmand să fie preluate de către compartimentul de psihiatrie cronici de lungă durată. Acest compartiment va avea de anul viitor 25 de paturi. Unitatea sanitară rămane astfel cu 135 de paturi. “S-a solicitat Ministerului Sănătăţii modificarea structurii Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, dar păstrarea numărului de paturi. Conform ordinului aprobat de ministrul Sănătăţii la secţia Dumitreşti nu va mai funcţiona compartimentul de psihiatrie pediatrică. Decizia a fost luată din cauza lipsei unui medic specialist şi din cauza adresabilităţii scăzute”, ne-a precizat jr. Costel Negoescu, managerul unităţii spitaliceşti. Pană în acest moment de copiii cu probleme psihice se îngrijea dr. Mircea Mihai Duţescu, şeful secţiei de psihiatrie de la Dumbrăveni. Acesta ocupa postul cu delegaţie. De altfel, unitatea spitalicească se confruntă cu un deficit de medici specialişti în condiţiile în care nici medicii rezidenţi nu îşi doresc să muncească la Dumbrăveni. Deja doi doctori care au terminat rezidenţiatul şi-au înaintat demisia de la unitate deşi trebuiau să îşi înceapă activitatea concret, aşa cu prevedea contractul încheiat la începutul rezidenţiatului. Este vorba de un medic care a terminat rezidenţiatul în specialitatea psihiatrie şi de un medic de medicină de laborator. În această situaţie, oficialii unităţii se gandesc serios ca la începutul anului viitor să organizeze concurs pentru ocuparea unui post de medic psihiatru, care să se ocupe de pacienţii cu probleme de natură psihică. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.