Social

Oamenii nimănui de pe străzile Foşaniului

Aurelian Ivan
6 dec 2013 1671 vizualizări
Cerşesc adăpost în fiecare zi, iar în azilele Crucii Roşii nu au acces decat pe timpul nopţii

Nu îi văd de aproape decat cei de la Crucea Roşie şi inspectorii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC). Mor în ficare zi cate puţin fără să pese cuiva de ei. Cerşesc sau sunt folosiţi de unii şi de alţii pentru a le da o haină sau ceva de mancare. Povestea oamenilor „invizibili” social, care provoacă scrarbă din cauză că sunt nespălaţi, miros urat sau teamă că au păduchi sau diverse alte boli transmisibile, continuă. Aceşti condamnaţi la moarte lentă trăiesc în spaţiul oferit de Crucea Roşie Vrancea în fiecare noapte. Nu pot sta aici decat pe timpul nopţii, între ora 17 seara şi ora 8 dimineaţa. În timpul zilei sunt obligaţi să plece pe străzi, în frig ca sa îşi caştige painea şi să aştepte să se facă din nou seară ca să intre la căldură în casa oamenilor fără adăpost. ”Sunt oameni cu varste cuprinse între 50 şi 60 de ani, mulţi au boli cronice, mulţi vin în stare de ebrietate şi pe acest fond fac scandal, îi agresează verbal pe angajaţii Crucii Roşii. De cand a dat frigul avem peste 30 de oameni în adăpostul de noapte „Sfantul Nicolae cel Nou” din Focşani. Suntem pregătiţi pentru iarnă, ne-am făcut proviziile necesare pentru a oferi ajutor celor care ni-l cer. Dacă frigul se va intensifica vom oferi şi o masă caldă”, ne-a declarat Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Roşie Vrancea. Cei mai mulţi oameni ai străzii s-ar părea că sunt din Focşani, dar aici ajung şi destui „voiajori”, care cred că oamenii din oraşul nostru sunt mai darnici. În momentul de faţă Focşaniul poate oferi adăpost pentru 58 de oameni ai străzii. Cei care au nevoie de un pat curat în care să doarmă pe timpul sezonului rece sunt sfătuiţi să ia legătura cu Crucea Roşie, pentru a fi direcţionaţi într-unul din cele două adăposturi de noapte din oraş. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
STEFAN, acum 3792 zile, 11 ore, 56 minute, 36 secunde
Nu inteleg de ce cei care dau banii pentru crucea rosie nu cauta sa inventarieze unde se duc banii,daca ajung acolo unde trebuie sau la firmele doambnei directoare.De ce nu se face un control mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.