Social

“Hotel” de două stele pentru oamenii străzii

Aurelian Ivan
5 dec 2013 1476 vizualizări
Ieri s-a inaugurat un nou spaţiu destinat oamenilor fără adăpost

În prezenţa oficialităţilor locale, Crucea Roşie Vrancea a prezentat ieri noul adăpost pentru oamenii fără casă. Dotarea rivalizează cu un hotel de două stele. Remarca au făcut-o chiar oficialităţile care au vazut spaţiul. Situat în zona Bahne, pe strada Panduri, într-o fostă centrală termică, spaţiul poate primi peste 20 de oameni ai străzii. Autorităţile au făcut această investiţie pentru că spaţiile deja existene ale Crucii Roşii nu fac faţă numărului mare de oameni care locuiesc pe străzi şi cer în perioada de iarnă adăpost. “Vă felicit. Anul trecut dădeam din umeri că nu suntem pregătiţi”, a spus la inagurare Cătălin Kanty Popescu, prefectul judeţului. Spaţiul este bine organizat şi asigură un confort mai bun decat îl oferă în momentul de faţă internatele şcolilor din Focşani copiilor care fac naveta să înveţe la oraş. “Am reuşit să punem la dispoziţia oamenilor străzii încă o locaţie cu 20 de locuri. Este de apreciat efortul directorului Crucii Roşii, Rodica Davidean, care s-a ocupat de cum arată sediul şi putem spune că datorită ei în municipiul Focşani avem trei locaţii pentru a adăposti oamenii străzii în această iarnă”, a spus şi primarul Decebal Bacinschi care a fost invitat să vadă cum arată investiţia finalizată. Amenajarea adăpostului din Bahne a costat 300.000 de lei, fonduri de la municipiul Focşani, Crucea Roşie şi Ministerul Muncii. Focşaniul poate oferi adăpost în această iarnă pentru peste 50 de oameni care trăiesc pe străzi. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.