Social

Începe campania de vaccinare: s-au primit 10.000 doze de antigripal

Raluca Manolache
2 dec 2013 860 vizualizări
Începe campania de vaccinare împotriva gripei şi în Vrancea. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit de la Ministerul Sănătăţii aproximativ 10.000 doze de vaccin pentru a putea demara campania gratuită de imunizare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Aproape 500 de doze, repartizate judeţului, vor ajunge la cadrele din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, iar restul dozelor de vaccin vor fi distribuite în aceste zile medicilor de familie, spitalelor şi unităţilor sociale. Medicii de la DSP aşteaptă şi celelalte tranşe de vaccin în condiţiile în care necesarul este de aproape 40.000 doze. Conform recomandărilor, vor putea beneficia de vaccin gratuit persoanele cu varsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane şi gravidele. În această categorie vor intra şi medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atat din spitale cat şi din unităţile sanitare ambulatoriu, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, adulţii şi copiii din instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. Mai sunt vizaţi şi bătranii cu varsta peste 65 de ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
OLGUTA, acum 3758 zile, 13 ore, 31 minute, 48 secunde
Ar fi necesar si un articol despre cat de contestate sunt vaccinurile si adevarata afacere din spatele lor. Stiti ca in lege scrie clar ca vaccinurile la copii sunt "recomandate" si nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.