Social

Se aşteaptă vaccinul antigripal

Raluca Manolache
27 nov 2013 855 vizualizări
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea aşteaptă vaccinul antigripal pentru demararea campaniei de imunizare a populaţiei.

Aceasta după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că primele 200.000 de doze se află în depozitul CN Unifarm S.A şi, în cursul zilei de astăzi, urmează a fi distribuite în teritoriu către direcţiile de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie. “Restul de 400.000 de doze urmează a intra în depozitul Unifarm în cursul acestei săptămâni, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de necesităţile de campanie antigripală şi a recomandărilor venite din partea specialiştilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distribuţia dozelor în teritoriu”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii. DSP Vrancea a solicitat aproape 40.000 doze de vaccin antigripal pentru derularea campaniei de imunizare a persoanelor care se încadrează în grupele de risc, dar rămane de văzut cate doze vor ajunge. Conform recomandărilor, vor putea beneficia de vaccin gratuit persoanele cu varsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane şi gravidele. În această categorie vor intra şi medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atat din spitale cat şi din unităţile sanitare ambulatoriu, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, adulţii şi copiii din instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. Mai sunt vizaţi şi bătranii cu varsta peste 65 de ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.