Social

Un nou workshop din programul Școala Părinților - „Parentalitatea-Provocare pentru mileniul trei”

Ziarul de Vrancea
29 iun 2022 1514 vizualizări

În data de 30 iunie 2022, ora 14.00, va avea loc la Centrul Comunitar pentru Copii cu Dizabilități Focşani, str. 8 Martie nr. 1, întâlnirea cu tema " Parentalitatea- Provocare pentru

mileniul trei", întâlnire organizată în cadrul programului "Școala părinţilor". A creste și a educa copiii a fost dintotdeauna responsabilitatea părinților, însă în această epocă

dificultățile cu care se confruntă părinții, depăsesc cu mult capacitățile lor de reziliență, fapt ce ne indică un prim punct de luat în considerare înainte de a ne asuma în mod conștient ideea de a deveni părinți: avem resursele psihice, fizice (și economice) pentru a deveni părinți?

Întrucât provocările epocii în care trăim nu sunt puține (vezi adopție, migrație, sărăcie, maternitate în adolescență, parentalitate în a doua jumatate a vieții, copii cu dizabilități, familii

monoparentale, familii recompuse, dependența de jocuri, tehnologie și droguri etc.) a fi părinte asumat în această epocă e un act de curaj.

Trecerea de la doi la trei implică o revoluție în toate planurile vieții și un proces de construcție cotidiană a parentalității. Procesul de parentalizare implică în primul rând un copil imaginat, care este rodul istoriei transgenerationale a mamei și a tatălui și care constuie un mandat al destinului copilului. Prin urmare un “spațiu” în uter nu garantează maternalitatea, e nevoie și de un “spațiu” în minte (mamei și a tatalui) pentru un copil, chiar cu mult înainte de conceperea lui.Un alt punt de luat în considerare, în procesul de parentalizare, este decalajul dintre copilul imaginat și cel real, întrucât de acesta depinde calitatea procesului și o bună dezvoltare biopsihică și emoțională a copilului real. Vom descoperi rolul activ al copilului în parentalizarea părintilor, vor fi abordate pe rand noțiunile de narcisism, complexul oedipian, dorința oedipiană, ambivalența, angoasa, starea depresivă post-partum, precum și formele de atasament care se instaureaza între copil și părinți pentru a întelege complexitatea procesului de parentalizare.

Relații suplimentare puteți obține la sediu Centrului Comunitar pentru Copii cu Dizabilități Focşani, sau la telefon 0237/ 626766.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Comunicat de presă Purtător de Cuvânt

Lăscan Adina

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.