Politică

Vrânceanul Liviu Mălureanu, noul președinte ANFP, și-a propus să „elimine concursurile măsluite, cu pile sau pe șpagă din administrație”

Ziarul de Vrancea
4 mar 2021 2945 vizualizări

Într-un interviu pentru hotnews.ro, vrânceanul Liviu Mălureanu, recent numit președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici( ANFP), a declarat că instituția pe care o conduce pregătește un proiect pe fonduri europene prin care concursurile pentru posturile din administrația centrală și locală să fie ocupate prin concurs național, organizat de agenție prin intermediul unor centre naționale de testare. Aceste centre vor funcționa ca un departament de resurse umane pentru funcționarii publici, iar menirea lor este să elimine concursurile măsluite, cu pile sau pe șpagă din administrație.

Un alt proiect aflat în derulare este crearea unei platforme electronice, un recensământ al celor peste 1,2 milioane de bugetari din țara noastră, cu date unde lucrează fiecare, ce competențe are și ce salariu. În acest moment, aceste date nu sunt centralizate și nu există o evidență clară. Liviu Mălureanu dorește și evaluarea competențelor tuturor funcționarilor publici.

Citiți interviul acordat de vrânceanul Liviu Mălureanu, noul președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), jurnaliștilor de la hotnews.ro, accesând titlul alăturat:„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.