Politică

Vorbe grele în CJ pe seama românilor care muncesc în străinătate

Mihai Boicu
21 sep 2017 2275 vizualizări

Ridicarea unui monument închinat celor care au murit în diaspora a dus la un schimb acid de replici între liberali și consilierii PSD și ALDE

Propunerea liberalului Ovidiu

Burdușa

de a ridica un monument pentru vrâncenii care au murit în străinătate a fost respinsă la ședința de miercuri a Consiliului Județean, nu înainte ca aleșii PSD să se manifeste în tonul arătat de acest partid pentru cei care au plecat să muncească în străinătate. Social – democrații din CJ se comportă la fel precum și cei din conducerea partidului și îi tratează pe cei care au plecat să câștige un venit decent în străinătate ca un fel de trădători care au fugit din țară, nu ca niște oameni care au plecat din țară deoarece aici nu au avut posibilitatea să câștige suficienți bani pentru traiul lor și al familiilor acestora. ”Nu am intenția de a minimaliza eforturile celor plecați din țară pentru a-și întreține familiile, înțeleg până la un punct inițiativa colegului nostru. Vom face un monument pentru cei care au plecat în străinătate, dar nu înainte de a face unul pentru cei care au rămas în țară”, a spus social – democratul Valentin Ochean. Acesta a spus că îi respectă mai mult pe cei rămași în țară, ”să ducă țara înainte”, și că nu crede că inițiativa liberalilor este ”o propunere serioasă”. Deși cu intenția declarată de a nu jigni pe nimeni, discuțiile au depășit însă la un moment granițele unui limbaj normal, mai ales după ce au fost puse in discuție faptele persoanelor care au încălcat legea în străinătate. ”Am văzut că s-au propus niște exemple de monumente. Unul ar fi cu oameni care cară valize. S-ar putea să se întrebe unii cu ale cui valize fug românașii noștri”, a mai spus Valentin Ochean. Social – democrații au minimalizat și cifrele care arată că românii plecați în străinătate au trimis miliarde de euro în țară, bani care s-au regăsit în special în consum. Un dialog nu foarte amabil a avut loc între consilierul PSD Cătălin Răducanu și alesul PNL Andrei Paul Lungu, după ce social – democratul l-a întrebat despre opinia sa, având în vedere filmele la care a lucrat. ”Nu cred că știți engleza suficient de bine ca să vedeți filmele la care am lucrat eu”, a replicat liberalul, ceea ce a dus la un schimb de replici cu alesul PSD. Social – democratul Constantin Guguianu a spus că proiectul este prematur și că ar trebui discutat mai târziu, dar până la urmă propunerea liberalilor a fost respinsă la vot. Social – democrații au venit în replică la propunerea PNL cu exemplul fondurilor alocate de CJ pentru repatrierea trupurilor vrâncenilor care au decedat în străinătate. Din Vrancea au plecat în străinătate în jur de 70.000 de persoane, care asigură în multe cazuri veniturile familiilor rămase acasă. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.