Politică

Viorica Dăncilă, o nouă gafă la întâlnirea cu premierul Republicii Macedonia. VIDEO

Ziarul de Vrancea
27 iul 2018 1401 vizualizări

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit vineri cu premierul Republicii Macedonia, Zoran Zaev, prilej cu care a comis o nouă gafă.

Dăncilă a spus că este “primul prim-ministru care vizitează Macedonia” şi a făcut referire la discuţiile despre comunitatea de aromâni din Macedonia şi la “cetăţenii macedoni, cetăţeni ai Republicii Macedonia din România”, care pot fi o punte a cooperării dintre cele două state.-stirileprotv.ro

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia. Am avut discuţii despre relaţiile bilaterale, dar şi despre parcursul european şi euroatlantic al Republicii Macedonia. De comun acord, am trecut în revistă relaţiile bilaterale şi am văzut că sunt posibilităţi în diferite sectoare pentru a întări aceste relaţii sectoriale. De comun acord, am hotărât să avem întâlniri între miniştrii de linie, să vedem cum putem îmbunătăţi potenţialul de cooperare dintre Republica Macedonia şi România. Sunt convinsă că atât în domeniul agriculturii, în domeniul educaţiei, în domeniul cultural, al turismului sunt posibilităţi majore de cooperare şi, în acest sens, cred că trebuie să organizăm un forum economic, dar şi grupuri de lucru, care să îmbunătăţească cooperarea dintre cele două ţări”, a spus premierul Viorica Dăncilă în cadrul declaraţiilor comune cu permierul macedonean Zoran Zaev.

Printre subiectele abordate de cei doi premieri sunt referendumul care va avea loc în septembrie în Republica Macedonia pe tema schimbării numelui în ”Republica Macedonia de Nord”, conform acordului semnat luna trecută cu Grecia, preşedinţia română a Consiliului UE, instituirea de către România a Zilei Limbii Macedonene la 8 decembrie şi realizarea unei analize vizând oportunitatea unor zboruri directe Bucureşti-Skopje.

Citiți întreg articolul accesând titlul alăturat: Viorica Dăncilă, o nouă gafă la întâlnirea cu premierul Republicii Macedonia. VIDEO


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.