Politică

VIDEO | Varujan Vosganian a spus, la Focșani, că referendumul inițiat de Iohannis nu trebuie legitimat

Mihai Boicu
12 apr 2019 1316 vizualizări
Foto Varujan Vosganian a fost vineri la Focșani
Foto Varujan Vosganian a fost vineri la Focșani

Deputatul Varujan Vosganian, candidat la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, a fost vineri în Vrancea, unde s-a întâlnit cu conducerea organizației județene. Parlamentarul focșănean reprezintă județul Iași în Parlament și se află pe poziția a cincea pe lista de candidați ALDE.

Vizionați știrea despre conferința de presă a ALDE Vrancea de vineri 12 aprilie de la Focșani , accesând VIDEO de mai jos între minutele 08:12 și10:38

Varujan Vosganian a criticat inițiativa președintelui Klaus Iohannis de organizare a unui referendum pentru interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupție, considerând că legislația românească reglementează  bine acest aspect. ”Dacă temele referendumului se referă la amnistie și grațiere pentru corupție, ocolind violul și pedofilia, îmi este greu să legitimez o asemenea făcătură. România este singura țară care face referendum odată cu alegerile europarlamentare. Noi nu trebuie să legitimăm o asemenea acțiune pentru că la prezidențiale ne vom trezi cu încă un referendum. Dacă până acum se dădeau mici și bere, acum momim alegătorii cu referendum. Legislația românească este suficient de acoperitoare în ceea ce privește corupția”, a declarat candidatul ALDE în cadrul unei conferințe depresă. Varujan Vosganian l-a lăudat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru activitatea desfășurată, afirmând că la ora actuala nu vede un înlocuitor al acestuia. ”Eu consider că fără Tudorel Toader nu s-ar fi deschis atât de tranșant problema reformei în justiție”, a spus parlamentarul ALDE. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.