Politică

VIDEO | USR-PLUS a anunțat că vrea să se separe de PNL în Consiliul Județean Vrancea

Ziarul de Vrancea
10 dec 2020 4690 vizualizări

Într-o conferință de presă susținută marți, 8 decembrie 2020, la sediul USR Vrancea, candidații Liviu Mălureanu (poziția nr. 1 pe listă la Camera Deputaților) și Florin Purlucă pe (poziția nr. 1 la Senat) ai Alianței USR-PLUS și-au prezentat propriile concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.  

Deși la nivel național se prefigurează o alianță PNL-USR-PLUS-UDMR la guvernare, Liviu Mălureanu a anunțat în conferința de presă de marți că grupul consilierilor USR-PLUS se va separa de cel al PNL în Consiliul Județean Vrancea.

Cu același prilej, reprezentantul USR Vrancea l-a criticat pe Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Urmăriți înregistrarea integrală a conferinței de presă de marți, 8 decembrie 2020, de la USR Vrancea. VIDEO: vrancea atlastv

Reamintim că la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020, USR-PLUS a obţinut în județul Vrancea, abia a patra poziţie, cu doar 8.098 de voturi, adică un procent de 8,2%, iar la Senat, USR-PLUS a obținut 8.156 de voturi, reprezentând 8,3%.

Rezultatele din Vrancea ale USR-PLUS au fost mult sub media națională a procentelor obținute de Alianță, care au valori de 15,04% la Camera Deputaților, respectiv 15,55% la Senat.

În aceste condiții, candidații din județul Vrancea ai USR-PLUS s-au aflat departe de procentele care le-ar fi permis să spere la obținerea unui loc de parlamentar în alegerile de duminică 6 decembrie 2020.

În conferința de presă susținută marți, 8 decembrie 2020, cei doi candidați de pe poziția 1 în listele USR-PLUS din județul Vrancea la Camera Deputaților și Senat n-au părut a-și asuma vreo vină personală sau aparținând conducerii filialei pentru eșecul înregistrat în scrutinul din 6 decembrie 2020.

A fost astfel invocat procentul preponderent rural al polulației județului și aderența scăzută a partidului în sate și comune în întreaga țară.

Cu jumătate de gură, Liviu Mălureanu, candidatul USR-PLUS pe poziția nr. 1 pe lista pentru Camera Deputaților în județul Vrancea la alegerile parlamentare de duminică, a recunoscut în conferința de presă de marți o realitate evidentă pentru oricine ar fi vrut să o constate până acum. Mălureanu a precizat că abia acum, după această campanie și după acest scrutin, au realizat (n.r. - la nivelul conducerii USR-PLUS Vrancea) cât de mult au pierdut din cauză că nu au deloc, sau au organizații slabe, în multe UAT-uri din județ.

”Vrancea este un județ aparate, un județ sărăcit, un județ preponderent rural, ori USR are o tracțiune mică în mediul rural, în toată țara, nu doar în Vrancea. În urban am performat, am avut – 14 – 15% în Focșani, însă pe rural am avut o medie de 5 – 6%. Asta ne spune că trebuie să muncim foarte mult pe partea de rural, să facem filiale în toate comunele, să interacționăm în mod direct cu oamenii, nu doar pe Facebook”, a precizat Liviu Mășureanu în conferința de presă

Tot Liviu Mălureanu a mai invocat atacurile murdare din partea PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare, dar și tratarea „nu ca parteneri, ci ca supuși executanți” în colaborarea din Consiliul Local Focșani.

Mai mult, deși la nivel național se prefigurează o alianță PNL-USR-PLUS-UDMR la guvernare, Liviu Mălureanu a anunțat în conferința de presă de marți, 8 decembrie 2020, că grupul consilierilor USR-PLUS se va separa de cel al PNL în Consiliul Județean Vrancea.

”Din ce cunosc din discuțiile cu președintele USR Vrancea, consilierii USR PLUS vor face un grup separat și vor continua să colaboreze cu PNL, de pe niște principii agreate. Practic, trebuie restartat acest protocol de colaborare și văzut care sunt punctele în care ne intersectăm și ce putem face. USR PLUS are drumul său în Vrancea, avem șase consilieri județeni”, a declarat în conferința de presă de marți 08 decembrie 2020, Liviu Mălureanu, vicepreședinte al USR la nivel național și fost candidat  pe poziția 1 în lista USR-PLUS în județul Vrancea la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie 2020.

La constituirea Consiliului Județean Vrancea pentru mandatul 2020-2024, PNL și USR anunțaseră formarea unui grup comun de consilieri județeni în forul amintit.

Reamintim că la alegerile locale din 27 septembrie 2020, USR-PLUS și PNL au candidat în alianță la Consiliul Județean Vrancea, atât pentru posturile de consilieri județeni, cât și pentru postul de președinte al Consiliului Județean. Prin această strategie, USR-PLUS a obținut un număr de 6 consilierii județeni, deci un procent de 18,75%, în condițiile în care, iată, atunci când au candidat separat au obținut doar puțin peste 8% (duminică 6 decembrie 2020). Tot Alianța PNL-USR-PLUS din 27 septembrie 2020 l-a detronat pe Marian Oprișan din fotoliul de președinte al CJ Vrancea. În conferința de presă de marți, 8 decembrie 2020, USR-PLUS prin vocea lui Liviu Mălureanu l-a criticat pe Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, că a făcut campanie electorală pentru PNL înaintea scrutinului de la parlamentare, dar nu a schimbat (restructurat) nimic în organizarea și funcționarea CJ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.