Politică

VIDEO | USR cere opoziției din CL Focșani să nu voteze construcția blocului lui Duță

Mihai Boicu
11 apr 2019 1871 vizualizări

Cosmin Timofte, președintele  USR  Vrancea, a cerut opoziției din Consiliul Local Focșani să voteze împotriva construcției unui bloc lângă fostul Tribunal Vrancea de către firma lui Cristian Ionuț Duță, noul șef al Ocolului Silvic Focșani, funcție în care îi succede tatălui său, Gicu Duță

”În goana după îmbogățire, politica fostului primar Bacinschi de a construi numai blocuri a fost preluată de actualul primar Cristi Misăilă. Acești oameni nu știu să construiască decât blocuri. În curând, Focșaniul va concura pentru titlul de cel mai urât oraș”, a spus președintele USR Vrancea. Acesta a acuzat că prin aceste construcții nu mai sunt puse în valoare clădirile cu o arhitectură frumoasă, cum sunt fostul sediul al Tribunalului Vrancea și sediul Camerei de Comerț Vrancea. În ceea ce privește noul bloc, Cosmin Timofte a atras atenția asupra faptului că situația locurilor de parcare nu este clară și că ”nimic nu este clar, nimic nu este asumat, totul este lăsat izbeliște”. La această situația s-a ajuns, crede liderul USR Vrancea, din cauza ”neactualizării Planului Urbanistic General, care are prevederi neclare, prin care se lasă portițe ”celor care vor să se îmbogățească”. Proiectul construcției noului bloc de pe strada Cuza Vodă nr. 10 se află la această dată în procedura de dezbatere publică și urmează să ajungă în Consiliul Local Focșani pentru a fi votat de aleșii locali. Reprezentanții USR au realizat și  simulare prin care arată că lângă clădirea veche a Tribunalului, construită în urmă cu peste un secol, va apărea o clădire cu pereți din sticlă, care nu se potrivește cu această zonă. (M. B.)

Citiți și:Rezumatul conferinței de presă a   USR Vrancea de joi 11.04.2019

În cadrul conferinței de presă, organizată pe 11 aprilie 2019, la sediul USR Vrancea, președintele partidului, Cosmin Timofte, a adus în discuție câteva dintre subiectele locale și județene, care au ținut agenda toată săptămâna și care nu fac cinste deloc județului. Clanul Duță vrea să construiască un bloc pe spațiul rămas verde de lângă Tribunalul vechi; parvenitismul, o nouă modă, dar veche în acelați timp în Vrancea; modificările Codului Penal prin Ordonanțe de Guvern și ascunderea averilor de către funcționarii statului au fost câteva dintre subiectele abordate. 

Cosmin Timofte a reamintit că ceea ce se întâmplă în ultima vreme ne arată că prioritățile baronilor și membrilor administrației PSD-ALDE sunt cele de a aduce România la nivelul Vrancei și Teleormanului, adică în sărăcie și departe de Europa. Practicile acestora ne amintesc de Coreea de Nord și Epoca Ceaușescu, nicidecum de Uniunea Europeană în care am ales să intrăm și să rămânem. Dragnea și modelele pe care le promovează acesta îndepărtează România de valorile europene, alungă tinerii din țară, iar cleptocrația este ridicată la rang de artă strategică. 

USR vrea să promoveze, la toate nivelurile, meritocrația și invită oamenii să iasă la vot pe 26 mai pentru a avea o Românie curată, fără penali și fără hoție!

USR Vrancea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.