Politică

VIDEO | Surpriza începutului de an în Vrancea: Fostul preot paroh din Dragosloveni a intrat în politică

Ziarul de Vrancea
18 ian 2023 6386 vizualizări

Fostul preot paroh Valeriu Iulian Roșcan din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni - care anunțase pe 30 august 2022, prin intermediul unui mesaj VIDEO postat pe pagina sa de Facebook, la doar o zi după ce a slujit în fața credincioșilor la Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, că demisionează din funcția de preot paroh - a intrat în politică.

Anunțul oficial privind intrarea în politică a fostului preot paroh Valeriu Iulian Roșcan a fost făcut vineri, 13 ianuarie 2023, pe contul de facebook PNL Vrancea. Anunțul este însoțit de o fotografie făcută în sediul PNL Vrancea, în care fostul preot paroh apare alături de Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea.

”Ani de zile Valeriu Iulian Roșcan a păstorit suflete în satul Dragosloveni, timp în care a zidit credință în sufletul oamenilor. Din dorința de a construi și altceva, dincolo de iubirea față de comunitate și oameni, s-a alăturat echipei Partidului Național Liberal Filiala Vrancea conduse de președintele Cătălin Toma. Bine ai venit și construim împreună se precizează în textul postării activată, vineri 13 ianaurie 2023 pe contul de facebook PNL Vrancea

Ziarul de Vrancea i-a solicitat fostului preot paroh din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, Valeriu Iulian Roșcan o declarație în legătură cu intarea sa în politică iată răspunsul primit:

Va mulțumesc frumos pentru urări, dar și pentru interes! Vă promit, că voi trimite cu drag o declarație către dumneavoastră, dar deocamdată, fiind la început, am câteva lucruri de pus într-o ordine firească, apoi, vă voi scrie cu toată dragostea! O zi frumoasă, Vă doresc!”

Reamintim că  fostul preot paroh Valeriu Roșcan din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, despre care Ziarul de Vrancea a publicat în aprilie 2020 articolul Inițiativa impresionantă de Paște a preotului vrâncean Valeriu Roșcan din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveniiar în octombrie 2021 articolul O nouă tragedie provocată de SARS-CoV-2, relatată de preotul paroh de la biserica din Dragosloveni, comuna Dumbrăvenia anunțat  marți, 30 august 2022, prin intermediul unui mesaj VIDEO  postat pe pagina sa de Facebook, la doar o zi după ce a slujit în fața credincioșilor la Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul că demisionează din funcția de preot paroh

„Dragii mei, a venit ziua la care nu m-am gândit vreodată, ziua la care vreau să-mi iau rămas bun de la dumneavoastră, ziua în care trebuie să vă spun că plec. După o frumoasă perioadă petrecută în mijlocul dumneavoastră am ales azi să-mi dau demisia din funcția de preot paroh. Am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea, voi vedea dacă bună sau rea. Confruntări  dificile mă fac să mă orientez către alt drum. Am simțit cu drag biserica lui Hristos, am încercat și cred că am reușit să fac cinste parohiei, am clădit, am trudit și am construit împreună lucruri ce vor dăinui și vor vorbi peste ani despre osteneala noastră. Au fost aproape 18 ani în care am cunoscut oameni frumoși la suflet și trup, oameni vrednici, credincioși, devotați, Îmi doresc să păstrați în inimă sfaturile din predicile mele, să vă iubiți unii pe alții. Am plâns, am râs împreună, nu am cum să uit. Rămân același om, blând, povățuitor și calm, se arăta în mesajul preotului. Valeriu Iulian Roșcan făcut public pe 30 august 2022

Conform adevrul.ro care invoca în august 2022 sursele sale, se pare că acțiunea pro-vaccin a Fostul fostului preot paroh Valeriu Iulian Roșcan din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni  i-a atras antipatia mai marilor bisericii, care l-au izolat și i-au reproșat implicarea în campania de vaccinare, fapt care a dus la demisie.

Același preot s-a remarcat, tot în pandemie, la sărbătorile pascale din anul 2020, prin faptul că împreună cu dascălul a aprins lumânări la toate mormintele din cimitirul parohiei pe care o păstoreşte, în contextul în care era interzisă participarea la slujba de Înviere.

Citiți și: Inițiativa impresionantă de Paște a preotului vrâncean Valeriu Roșcan din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni;

O nouă tragedie provocată de SARS-CoV-2, relatată de preotul paroh de la biserica din Dragosloveni, comuna Dumbrăveni


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.