Politică

VIDEO | Situația politică de la nivel național, trasă aproape la indigo în Vrancea

Ziarul de Vrancea
19 dec 2020 2707 vizualizări

PSD își freacă mâinile de bucurie asistând la spectacolul loviturilor pe care PNL și USR-PLUS și le administrează reciproc. Ultimul exemplu de acest fel s-a întâmplat joi, 17 decembrie 2020, în ședința Consiliului Local Focșani.

Concret, grupul de aleși al Partidului Naţional Liberal din Consiliul Local Focşani a încercat introducerea suplimentară, pe ordinea de zi, a două proiecte privind alegerea viceprimarilor municipiului Focșani.

Astfel, consilierii locali ai PNL din Consiliul Local Focşani au încercat să introducă suplimentar pe ordinea de zi a ședinței de joi, 17 decembrie 2020, înainte de începerea acesteia, alegerea viceprimarilor municipiului Focşani, prin două proiecte separate. De menționat că ședința de joi a fost ultima din acest an.

rimul dintre cele două proiecte viza alegerea viceprimarului care să deţină calitatea de înlocuitor al primarului, în cazul în care edilul-şef nu-şi poate exercita atribuţiile şi altul pentru alegerea celui de-al doilea viceprimar. Codul Administrativ precizează la articolului 152, al.4, următoarele referitor la alegerea viceprimarilor:: „În situaţia în care se aleg doi viceprimari, sunt declaraţi aleşi candidaţii care au obţinut votul majorităţii absolute. În această situaţie, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care dintre cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului.”

Având însă în vedere configuraţia actuală a Consiliului Local Focșani, conform căreia din cei 21 de consilieri locali zece sunt liberali, nouă PSD şi doi de la Alianţa USR-PLUS și faptul că aleșii liberali și cei USR-PLUS din CL Focșani au jucat fiecare ”pe cont propriu” în acest demers, încercarea grupului PNL a eşuat. Introducerea celor două proiecte pentru alegerea viceprimarilor a fost respinsă la vot.

După acest eșec, reprezentanţii USR-PLUS au venit cu precizări din care rezultă clar că nici vorbă de înțelegere între consilierii locali ai celor două formațiuni politice în miniparlamentul Municipiului reședință a județului Vrancea în problema alegerii viceprimarilor: 

„Ceea ce nu s-a anunţat iniţial pe ordinea de zi şi nu au ştiut până aseară consilierele USR PLUS, Alexandra Tătaru şi Corina Atanasiu, a fost surpriza făcută de consilierii PNL în şedinţa de comisie de specialiate. respectiv introducerea pe ultima sută de metri a două proiecte de hotărâri vizând alegerea celor doi viceprimari. Exceptând faptul că elaborarea a două proiecte distincte pentru alegerea a doi viceprimari este neconformă cu noul Cod Administrativ (art. 152^4), nu putem trece cu vederea lipsa discuţiilor prealabile între PNL şi USR PLUS cu privire la acest demers. Considerăm că alegerea de către o majoritate de dreapta, PNL USR PLUS, a celor doi viceprimari ar fi trebuit să se bazeze pe un acord solid în care să fie trasate principiile şi proiectele comune, precum şi atribuţiile pe care dreapta şi le-ar fi asumat pentru cei doi aleşi.  Acest lucru nu s-a întâmplat, PNL discutând tot de pe poziţie de forţă prin care cere imperativ sprijinul USR PLUS în construirea majorităţii fără a oferi nimic la schimb. PNL neagă cu vehemenţă posibilitatea ca Alianţa USR PLUS să poată propune un viceprimar, deşi Alianţa USR PLUS şi-a arătat întotdeauna deschiderea pentru un demers comun, strategic şi decent în construcţia dreptei", spune USR-PLUS în comunicat.

În aceste condiții, așa cum se întâmplă și la nivel național, cei mai mulțumiți sunt politicienii de la Partidul Social Democrat. Ei pot sta liniștiți, frecându-și mâinile de bucurie, la ce văd. Acumulează procente în sondaje doar din loviturile pe care și le administrează, cu sete și elan, reciproc, ori de câte ori au ocazia, PNL și USR-PLUS!

Urmăriți în VIDEO de mai jos înregistrarea integrală a ședinței Consiliului Local Focșani de joi, 17 decembrie 2020:

VIDEO:Primăria Municipiului Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.