Politică

VIDEO | Se înființează oficial „Forța Dreptei”, formațiune politică nouă cu rădăcini solide în Vrancea

Ziarul de Vrancea
16 dec 2021 5878 vizualizări

Deputații de Vrancea Ion Ștefan și Ionel Dancă sunt printre fondatorii noii formațiuni politice „Forța Dreptei” alături de Ludovic Orban. „Forța Dreptei”  își va depune documentele de înființare la Tribunalul București luni, 20 decembrie 2021.

Ludovic Orban își face oficial partid, fostul lider PNL anunțând marți, 14 decembrie 2021, înființarea formațiunii „Forța Dreptei”. Noul partid va fi unul de centru-dreapta, a precizat Orban.

„Azi vom semna actul constitutiv și luni vor depune documentele la Tribunalul București. (...) Obiectivul pe 2022 este ambițios, să construim un partid cu aderență în societate, să avem cel putin 25.000 de membri, să avem filiale în cel puțin jumătate dintre localități și cu cât e vom apropia de anul electoral să avem candidați la toate alegerile”, a spus Orban.

Numele noii formațiuni, Forța Dreptei, vine de la moțiunea cu care Orban a candidat la șefia PNL.

„Doctrina partidului nostru este o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor, principiilor și soluțiilor validate în timp din marile curente de gândire de centru dreapta - liberalism, conservatorism și creștin democrație”, a mai spus el .

Membrii fondatori sunt parlamentarii care și-au dat demisia din PNL alături de Orban: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănae, Gabriel Plăiașu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

Ludovic Orban a demisionat oficial pe 23 noiembrie din PNL. „E o decizie pe care o iau cu mare greutate pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, alături de care am suferit și ne-am bătut să oprim ciuma roșie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL sau cetățenilor care ne-au acordat încrederea”, a declarat fostul șef al PNL.

Ludovic Orban i-a acuzat pe cei din actuala conducere a PNL că „au trădat oamenii”.

„Conducerea partidului a trădat, a făcut cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o democrație. Eu nu sunt un trădător. (...) Demisia nu e un sfârșit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit. Mă bat cu toată forța în lucrurile în care cred. Vom face o construcție solidă. Azi, în România toți cetățenii cu valori liberale, conservatoare, de centru dreapta nu au reprezentare. PNL este azi un PSD mai mic și mai nepriceput”, a spus Orban.

După ce Ludovic Orban a plecat din grupul parlamnetar liberal pe 26 octombrie 2021, exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari PNL.

Și-au depus demisiile din PNL și Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănae, Gabriel Plăiașu, Adrian Miuțescu și Ion Iordache.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.