Politică

VIDEO | PSD Vrancea își dă afară cel mai bun primar: Ștefan Moscu de la Cârligele, propus pentru excludere pe motiv de „trădare”

Ionel Sclavone
13 feb 2021 8626 vizualizări
Cel mai performant primar PSD din județul Vrancea, Ștefan Moscu, edilul comunei Cârligele pe cale de a fi exclus din partid.Anunțul a fost făcut joi 11 februarie 2021,într-o conferință de presă, organizată de Nicușor Halici, suplinitorul lui Marian Oprișan la conducerea filialei PSD Vrancea.
Cel mai performant primar PSD din județul Vrancea, Ștefan Moscu, edilul comunei Cârligele pe cale de a fi exclus din partid.Anunțul a fost făcut joi 11 februarie 2021,într-o conferință de presă, organizată de Nicușor Halici, suplinitorul lui Marian Oprișan la conducerea filialei PSD Vrancea.

PSD Vrancea își exclude cel mai bun primar din partid. Este vorba despre Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele, căruia i se reproșează că ar fi trădat interesele partidului și ar fi pierdut intenționat alegerile pentru Asociația Comunelor din România ( ACoR), filiala Vrancea. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată de Nicușor Halici, suplinitorul lui Marian Oprișan la conducerea filialei PSD Vrancea.

Însoțit de mai mulți primari PSD, Halici a explicat, în felul său, de ce s-a propus excluderea lui Ștefan Moscu.

„Propunerea colegilor primari în unanimitate este de a propune Consiliului politic județean dizolvarea organizației comunale Cârligele și excluderea domnului primar actual membru PSD Moscu din organizația PSD (…) Faptul că a trădat colegii din PSD”, a declarat Nicușor Halici.

Suplinitorul lui Marian Oprișan la conducerea PSD Vrancea a precizat că Ștefan Moscu ar fi participat la o întâlnire cu colegii din PSD după care a participat și la alte întâlniri, unde ar fi pus la cale „trădarea”. Halici nu a spus la ce întâlniri și cu cine ar fi fost Ștefan Moscu, însă a lăsat să se înțeleagă că ar fi vorba de primarii liberali.

„Am avut o ședință în care care ne-a explicat care sunt candidaturile care sunt procedurile, au existat niște decizii, după aceea domnia sa conform mai multor discuții între colegii noștri a avut și alte întâlniri și a stabilit o altă strategie și practic fără să aducă la cunoștința colegilor din PSD pentru ca aceștia să voteze în cunoștință de cauză. Mai exact în ziua alegerilor, a Adunării generale AcoR, acesta a schimbat complet strategia și statutul fără să respecte prevederile legale și fără să consulte toți membri și mai ales să le ceară și votul. Din acest punct de vedere se consideră că este o trădare și s-a luat în calcul această propunere șI comitetul politic județean o va analiza și va vota în consecință”, a mai declarat suplinitorul lui Marian Oprișan.  

În acest context, el a precizat că primarii PSD se vor retrage din asociație, ca formă de presiune, pentru a obține anularea alegerilor câștigate de primarul PNL Fănică Popa.

„E decizia tuturor primarulor PSD de a se retrage din Asociația Comunelor Filiala Vrancea. E decizie care au luat-o în această seară, am luat-o cu toții, toți primarii care au fost prezenți. (…) Un prim efect l-am vedea ca conducerea prezentă a ACoR care este cea reprezentată de domnul Moscu și Consiliul Director pentru că până la momenthl în care instanța nu va decide modificările tot domnia se va asigura această conducere este de reluare a procesului de alegere a Consiliului Director. Și după aceea Consiliul Director să-și aleagă președintele, vicepreședinții și secretarul”, a mai spus Nicușor Halici.

Suplinitorul lui Marian Oprișan susține că a avut discuții cu președintele ACoR Vrancea și cu liderul ACoR România – acesta din urmă a supervizat legalitatea organizării alegerilor, fiind prezent la adunarea de la Vrancea – iar aceștia nu au fost de acord cu reluarea alegerilor.  

Moscu, dezamăgit de colegii din PSD

Primarul Ștefan Moscu s-a arătat dezamăgit de propunerea pe care au făcut-o colegii săi, de a-l exclude din partid și de a deființa organizația cea mai performantă a PSD Vrancea. Într-o declarație pentru Ziarul de Vrancea, primarul Moscu a lăsat să se înțeleagă faptul că responsabil pentru această propunere ar fi Nicușor Halici, suplinitorul lui Marian Oprișan la conducerea PSD Vrancea.

„Nu vreau să comentez prea mult dorința lor de a desființa organizația PSD Cârligele, cea mai performantă organizație a PSD Vrancea care, de peste 25 de ani, este condusă de mine. Este o organizație care a obținut de fiecare data peste 90% în alegeri. În 2016 am fost singura organizație din țară care a scos un scor de 100% atât la primărie cât și la Consiliul Local. Performanța mea ar trebui să creeze încrederea că PSD poate fi puternic prin organizațiile locale. Din păcate, însă, de când acest partid îl are ca președinte interimar pe Nicușor Halici toți primarii performanți sunt marginalizați și înlăturați…Nicușor Halici care n-a fost ales niciodată direct, nominal”, a declarat Ștegan Moscu.

El a precizat că PSD și Nicușor Halici vor face ceea ce n-au reușit niciodată liberalii la Cârligele, să desființeze organizația cea mai performantă din județ.

„În loc să fie desființată de liberali, care n-au câștigat nici un scrutin de alegeri în Cârligele, organizația comunală PSD va fi desființată de propria conducere, iar eu voi fi exclus de propriii colegi alături de care am obținut atâtea rezultate bune. Este șablonul pe care l-a aplicat Dragnea la Ciugud, când Gheorghe Damian, cel mai performant primar PSD din țară a fost dat afară din partid”, a mai spus Ștefan Moscu.

El a precizat că rezultatele bune în alegeri și performanețele ca primar a încercat să le implementeze și la nivelul ACoR, motiv pentru care au aderat la această asociație toți primarii din județ.  

Vizionați în VIDEO de mai jos ce-au spus social-democrații în conferința de presă susținută joi, 11 februarie 2021, pe acest subiect-VIDEO:vrancea atlastv

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.