Politică

VIDEO | Preşedintele PNL, Ludovic Orban acuză autoritățile din Focșani că organizeză duminică o contramanifestaţie, ca în anii ’90

Ziarul de Vrancea
4 mai 2019 2403 vizualizări

Duminică, 5 mai, 2019,   PNL, PSD și ALDE și-au mobilizat simpatizanții la întâlniri de campanie electorală,care vor avea loc  în diferite zone ale Focșaniului.Cel puțin așa arată situația,  după ce formațiunile politice amintite au cerut și obținut aprobare de la Primărie. Inițial, potrivit reprezentanților PNL Vrancea, imediat după cererea făcută de liberali, care s-a întâmplat pe 23 aprilie 2019, s-au mai depus, curios, încă trei  cereri.Pentru organizarea unor mitinguri electorale similare cu cel programat de liberali, în Focșani pentru duminică 05 mai 2019, de către PSD, ALDE și UNPR. Jandarmeria și Poliția  au solicitat, însă, ca mitingurile electorale de duminică 05 mai 2019, din Focșani,  să fie făcute fără marșuri ( deplasări prin oraș) pentru a putea ține situația sub control. Astfel, Primăria Focșani a aprobat mitingurile electorale menționate, fără deplasare prin municipiu reședință a județului Vrancea, pentru PNL, PSD și ALDE, UNPR renunțând la solicitare. Cel mai mare număr de participanți anunțați este la mitingul PNL, partid ai cărui simpatizanți sunt așteptați în parcarea Electrica din Focșani,pentru a-i vedea pe Ludovic Orban – președintele PNL, Rareș Bogdan – candidatul aflat pe prima poziție  de pe lista de candidați PNL la europarlamentare, Mircea Hava – primarul orașului Alba Iulia – candidat,Siegfried Mureșan, candidat actual europarlamnetar, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, și alții. Până la ora redactării acestui articol din partea PSD nu a fost anunțată vreo prezență notabilă și nici din partea ALDE.

În legătură cu hotărîrile adoptate prezentate mai sus, într-o conferință de presă organizată vineri 03 mai 2019, la Pitești,preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu „bătălia de la Focşani” în contextul în care autorităţile locale din municipiul reşedinţă al judeţului Vrancea au aprobat organizarea pentru duminică,05 mai 2019  în acelaşi timp, a unui marş al PSD-ALDE-UNPR şi a unui eveniment de prezentare a candidaţilor liberali.

În VIDEO de mai jos conferința de presă din 03 mai 2019 de la Pitești cu participarea preşedintelui PNL, Ludovic Orban.În cadrul acesteia se vorbește despre faptul că primăria Focșani a aprobat duminică 05 mai 2019 în acelaşi interval orar în care se desfăşoară mitingul şi marşul PNL programat în municipiul reședință a județului Vrancea,o acţiune similară, miting şi marş pentru PSD, ALDE şi UNPR.

„În data de 5 mai PNL a prevăzut organizarea unei acţiuni similare tot într-un fief al PSD, şi anume organizarea unei întâlniri publice de prezentare a candidaţilor şi programului PNL urmată de un marş prin Focşani pentru a transmite către cetăţenii din Focşani şi judeţul Vrancea mesajul PNL. Ce a făcut PSD? Deşi noi am depus solicitarea pentru miting şi marş în 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată şi nu exista depusă nicio cerere referitor la vreo altă activitate politică, primăria a aprobat în acelaşi interval orar în care se desfăşoară mitingul şi marşul PNL o acţiune similară, miting şi marş pentru PSD, ALDE şi UNPR. Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD-ului în general, că este împotriva democraţiei, împotriva oricărei logici şi bun simţ – mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare în toate domeniile de activitate ale societăţii – că suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă”, a spus Orban, vineri, la Piteşti.

Liderul PNL consideră că în societate există „o stare de nervozitate crescută”, astfel fiind risc de conflicte.

„Nu poţi să organizezi o contramanifestaţie ca pe vremea minerilor, în anii ’90, în condiţiile în care în mod democratic şi respectând legea, PNL a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting şi a unui marş, în aceeaşi dată să acorzi o cerere care nici nu ştim când a fost depusă, probabil a fost depusă alaltăieri, după informaţiile pe care le avem, să generezi o contramanifestaţie. Poate nici nu îşi dau seama care este atitudinea generală a societăţii româneşti, faptul că 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, că există o stare de nervozitate crescută şi că e riscul să provoace conflicte de stradă cu contramanifestaţia pe care au organizat-o”, a spus Orban.

El a arătat că PNL va organiza marşul planificat şi că liberalii vor respinge orice provocare şi a cerut PSD să renunţe la miting.

„PNL va organiza această adunare publică, de asemenea marşul pe care l-a propus. Membrii, simpatizanţii şi participanţii PNL, care sunt oameni educaţi şi civilizaţi, vor respinge orice provocare făcută de PSD. Solicitarea către PSD: renunţaţi la acest miting, renunţaţi la această contramanifestaţie provocatoare, renunţaţi la această acţiuni care riscă să degenereze în conflicte între oameni care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opţiuni politice diferite”, a mai spus Orban.

Text informații :g4media.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.