Politică

VIDEO | Informații de ultimă oră privind dezvoltarea județului Vrancea, de la Cătălin Toma președintele CJ

Ziarul de Vrancea
11 apr 2021 3339 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a acordat zilele acestea un interviu postului de televiziune Atlas TV Focșani.Cu acest prilej șeful județului Vrancea a oferit în premieră câteva informații interesante referitoare la proiectele de dezvoltare ale comunității noastre.Vă invităm să vizionați interviul realizat de redactorul șef al postului de televiziune Atlas TV Focșani, profesoara Lenormanda Florențiu și să citiți principalele idei exprimate cu această ocazie.

VIDEO:vrancea atlastv

Principalele subiecte abordate pe parcurusul inteviului au fost următoarele:

Urmează aprobarea bugetului județului Vrancea. Pe 16 aprilie 2021 va avea loc ședința Consiliului Județean Vrancea pentru adoptarea bugetului pe anul 2021. Anul acesta 50 % din buget este alocat pentru drumuri, pentru direcția tehnică, pentru tot ce înseamnă infrastructură și activități conexe infrastructurii. DJ 205 E de la intrarea în Jariștea până la ultima casă din Scânteia și ceva mai încolo de aceasta, în lunginme de 7,5 km, va fi reparat, printr-un proiect care se va întinde până în anul 2022, în valoarea de 35 milioane de lei. Proiectul cuprinde și realizarea a două poduri. Urmează licitația și tot ce înseamnă proceduri.

La fel urmează licitații pentru drumurile județene Vulturu-Maluri-Vadu Roșca, Vulturu-Hângulești, Doaga-Ciușlea și multe alte zona unde se dorește modernizarea drumurilor județene.

Pe PNDL 1 va fi cea mai mare alocare bugetară pe România, în jur de 66 milioane de lei, pentru drumul de la Vidra-Vizantea-Câmpuri. Nu este asfaltul în sine scump pentru acest proiect, ci sunt lucrările de reabilitare și ”lucrările de artă”. Adică de regularizare, diguri. Este o lucrare amplă care va deschide zona și care va face legătură cu noua stațiune Vizantea. Aceasta (stațiunea Vizantea) deja a avut licitația pentru construire și primarul comunei Dragoș Ciobotaru are intenția de a merge și mai departe. El caută soluții pentru noi investiții în zonă. 

Se intenționează să se facă legătura și între Vizantea și Soveja. Informație proaspătă: drumul DN2L ”Coașa” care duce la Greșu a fost introdus pe lista de investiții  prin Programul Național de Redresare și Reziliență(PNRR). Altfel spus, pentru acest proiect este asigurată finanțarea cu toate că în acest moment lucrarea este deja licitată și are asigurată finanțarea din bugetul de stat. În eventualitatea în care va fi aprobată și de Comisia Europeană, finanțarea va trece pe PNRR.

Se dorește crearea în Vrancea a unor zone de circuite turistice cu stațiuni, pensiuni și alte obiective. Este demarată de asemenea constituirea unei investiții integrate cu județul Vrancea, județul Prahova și județul Buzău. Se dorește atragerea de fonduri special pentru zona viti-vinicolă. Proiectul cuprinde „drumul vinului”, refacerea cramelor și colectarea fructelor din zonele cu livezi, dar și pentru colectarea și desfacerea fructelor de pădure și ecologice din Vrancea.

Sunt patru proiecte deosebite pentru județul Vrancea în evaluare. Drumul Golești-Cârligele este printre prioritățile președintelui Consiliului Județean Vrancea odată cu intrarea în perioda când se pot reîncepe lucrările întrerupte până acum din cauza anotimpului.

Este în curs de derulare un proiect de digitalizare a activității Consiliului Județean Vrancea.

Prioritatea pentru anul acesta a conducerii Consiliului Județean Vrancea și a județului Vrancea este obținerea finanțării pentru noul spital județean de la Focșani. Este în curs de obținere finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Sunt toate argumnetele de susținere a acestei investiții.

Se dorește asfaltarea drumurilor județene de pământ.

Sumele primite de primăriile din județul Vrancea de la Finanțe pentru funcționare sunt anul acesta suficiente.

Se va continua extinderea rețelor de apă și canalizare din județul Vrancea printr-un proiect finanțat din fonduri europene realizat cu Compania de Utilități Publice (CUP).

Există în plan un proiect de iluminat public inteligent pe drumurile județene. Este un proiect gândit să realizeze iluminatul public între UAT-urile din județul Vrancea. Va fi un iluminat inteligent care va folosi panourile solare, cu regularizator de energie. Este un proiect foarte bine gândit care ține cont de componenta verde. Are o valoare de peste 15 milioane de euro. Nu sunt prinse în proiect toate drumurile județene. S-a preferat să se facă o primă abordare în sensul în care tot ce înseamnă ” descărcare din Drumul European și Drumuri Naționale pe Drumurile Județene care fac legătura între UAT-uri să aibă această lumină.

Se intenționează ”abdatarea” proiectului ”Vrancea Curată” la actualele tehnologii prin realizarea unui proiect de colectare selectivă a gunoiului, însă totul să fie pe parte tehnologizată. Proiectul va fi depus tot pentru finanțare prin fonduri europene.

Se realizează acum curățaraea de gunoi prin compostare a zonei de la Haret. Se lucrează cu autospecialele de pompieri supraveghind zona din cauză că datorită biogazului produs gunoiul se autoaprinde. În 3 luni lucrarea ar trebui finalizată. Proiectele legate de ”Vrancea Curată” vor fi ”abdatate” la noile tehnologii apărute între timp și vor ține cont în privința costurilor de gradul de suportabilitate al populației din Vrancea.

În privința transportului de persoane după analizarea datelor furnizate de studiul de trafic se va căuta echilibrarea sa în județ și adaptarea la tehnologiile anului 2023- 2024.

Se intenționează înființarea unui club finanțat de Consiliul Județean Vrancea care prin antrenori specializați să susțină sportivii de valoare ai județului. 

Se va pune accent pe debirocratizarea activității Consiliului Județean Vrancea.

Mausoleul Eroilor de la Mărășești va intra anul acesta pe lista UNESCO și va avea o expunere mondială.

Înființarea parcului industrial în zona Garoafa constituie o prioritate a conducerii Consiliului Județean Vrancea. Se vor oferi facilități investitorilor, conducta de gaz metan este aproape, este cale ferată cu gară, iar autostrada va fi la câțiva kilometri. Vor fi toate atuurile pentru ca acel parc să poată genera locuri de muncă pentru localitățile apropiate, Mărășești, Panciu, chiar și Focșani.

Casa de cultură din Mărășești se reabilitează prin Compania Națională de Investiții ( CNI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.