Politică

VIDEO | „Echipă” la conducerea PSD Vrancea, după ce Marcel Ciolacu a deturnat planul lui Nicușor Halici de acaparare a puterii

Ziarul de Vrancea
18 nov 2022 5236 vizualizări

După publicarea vineri, 11 noiembrie 2022, în Ziarul de Vrancea a articolului Fără precedent | Nicușor Halici forțează alegerea sa în fruntea PSD Vrancea fără voturile delegaților din municipiile județului, din informațiile cotidianului nostru, planurile președintelui interimar Nicușor Halici de acaparare totală a puterii în PSD Vrancea, după modelul Marian Oprișan, a fost deturnat.

S-a întâmplat acest lucru la intervenția conducerii centrale a Partidului Social Democrat, spun sursele noastre. Astfel, Halici a fost obligat să-i aibă ca prim-vicepreședinți atât pe primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, cât și pe senatorul Angel Tîlvăr, actualul Ministru al Apărării Naționale, aceștia nefiind „yes-man”-ii pe care cel mai probabil i-ar fi visat actualul prefect al județului.

În plus, Nicușor Halici mai are o uriașă problemă după Conferința Județeană de alegeri a PSD Vrancea de sâmbătă, 12 noiembrie 2022. Din actuala postură politică va trebui ca în anul 2024 să fie candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. În cazul în care Nicușor Halici nu-l  învinge în alegerile programate atunci pe actualul ocupant la fotoliului, liberalul Cătălin Toma - împreună cu care este bănuit de mai multe „blaturi politice” materializate în viața politică locală recentă, în ciuda unor certuri teatrale afișate strident - e clar că va cam trebui să plătească chiar cu funcția pe care a obținut-o sâmbătă la Conferința Județeană de alegeri a PSD Vrancea.    

Conferința Județeană a PSD Vrancea a avut loc sâmbătă la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță“ din Focșani, în prezența conducerii centrale a partidului și a peste 300 de delegați. La eveniment au participat președintele PSD Marcel Ciolacu, secretarul general al partidului, Paul Stănescu și miniștrii Alexandru Rafila (Sănătate), Lucian Romașcanu (Cultură), Florin Spătaru (Economiei), Marius Budăi (Muncă), europarlamentarii Mihai Tudose, Dan Nica și Dragoș Benea, edili și reprezentanți ai PSD din județele învecinate.

După publicarea vineri, 11 noiembrie 2022, în Ziarul de Vrancea a articolului Fără precedent | Nicușor Halici forțează alegerea sa în fruntea PSD Vrancea fără voturile delegaților din municipiile județului, din informațiile cotidianului nostru, planurile președintelui interimar Nicușor Halici de acaparare totală a puterii în PSD Vrancea, după modelul Marian Oprișan, a fost deturnat.

S-a întâmplat acest lucru la intervenția conducerii centrale a Partidului Social Democrat, spun sursele noastre. Astfel, Halici a fost obligat să-i aibă ca prim-vicepreședinți atât pe primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, cât și pe senatorul Angel Tîlvăr, actualul Ministru al Apărării Naționale, aceștia nefiind „yes-man”-ii pe care cel mai probabil i-ar fi visat actualul prefect al județului.

La finalul conferinței s-a decis ca PSD Vrancea să fie condus de Nicușor Halici în funcția de președinte al filialei județene, avându-i ca prim-vicepreședinți pe senatorul Angel Tîlvăr, actualul Ministru al Apărării, dar și pe Cristi Valentin Misăilă, primarul Municipiului Focșani.

De asemenea, 17 primari din Vrancea care au fost votați vicepreședinți ai organizației județene PSD. Aceștia sunt următorii:

Vasile Vatră – Gugesti, Ionică Danțiș – Vrâncioaia, Valentin Tîlvăr – Dumbrăveni, Elena Gîrneață -Slobozia Ciorăști, Nicușor Păcuraru -Vulturu, Bănel Bărbieru – Tătăranu, Viorel Mîrza – Vîrteșcoiu, Alexandru Zar – Golești, Ion Avram – Ruginești, Vasile Zbîrciog – Străoane, Ștefan Moscu – Cîrligele, Silviu Pintilie – Vidra, Grigore Mihăeș – Năruja, Tudorel Ivan – Câmpineanca, Dorel Bolovan – Cotești, Iordache Cazacu – Fitionești, Ștefan Solomon – Ploscuțeni

Discursul primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, la Conferința Județeană de alegeri a PSD Vrancea de sâmbătă, 12 noiembrie 2022

 

„Astăzi am fost ales Prim-vicepreședinte al organizației PSD Vrancea.

Pe această cale doresc să le mulțumesc celor care au crezut în mine și m-au votat!

Îl felicit pe Prefectul Nicușor Halici pentru poziția de Președinte al PSD Vrancea și pe senatorul Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării pentru că a fost votat ca Prim-vicepreședinte al PSD Vrancea.

Îi felicit și pe cei 17 primari din Vrancea care au fost votați vicepreședinți ai organizației PSD Vrancea!

Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc Președintelui PSD, Marcel Ciolacu pentru că a fost prezent la Focșani alături de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, Ministrul Muncii, Marius Budăi, euro-parlamnentarii Mihai Tudose, Dan Nica și Dragos Benea și Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu!

Am spus de nenumărate ori că vreau să fac mai multă administrație și mai puțină politică pentru că doar așa cred eu că putem construi din Municipiul Focșani o adevărată casă a noastră, a tuturor.

Astăzi am candidat pentru că am simțit că este nevoie de mai multă implicare a noastră, a tuturor, în activitatea politică a PSD Vrancea.

Dacă noi primarii, noi cei care avem legitimitatea votului uninominal, nu facem acest pas și nu ne implicăm în politică, de ce am avea așteptări de la alți oameni să facă acest lucru?

Îmi doresc ca alături de echipa de conducere să reconstruim organizația județeană!

PSD Vrancea, prin rezultatele obținute, a fost ani de zile o organizație fruntașă și merită să își reia locul!

Eu cred că putem să ne atingem toate aceste obiective dacă noi TOȚI vom respecta câteva reguli și valori universal valabile:

– Tenacitate

– Onestitate

– Transparență

– Implicare

Acestea sunt valorile care ne vor aduce din nou succesul!

PSD Vrancea, un partid din nou puternic nu este un slogan!

De mâine trebuie să fie un obiectiv la care să pună umărul toți pesediștii din Vrancea!”-Cristi Valentin Misăilă

Dacă noi primarii, noi cei care avem legitimitatea votului uninominal, nu facem acest pas și nu ne implicăm în politică, de ce am avea așteptări de la alți oameni să facă acest lucru!? Acestea sunt motivele pentru care am decis să candidez la funcția de prim-vicepreședinte al PSD Vrancea! În primul rând, îmi doresc ca alături de echipa de conducere, să reconstruim organizația județeană! PSD Vrancea, prin rezultatele obținute, a fost ani de zile o organizație fruntașă și merită să își reia locul, mai ales că mare parte din echipa care a luptat pentru aceste rezultate este încă aici, alături de noi! Este aici Dan Nicolaș, primarul orașului Odobești votat de peste 90% dintre cetățeni, sunt aici Alexandru Zar de la Golești, Ștefan Moscu de la Cîrligele, Viorel Mîrza de la Vârteșcoiu, Dorel Bolovan de la Cotești, Vasile Vatră de la Gugești, Vasile Zbîrciog de la Străoane, Valentin Tîlvăr de la Dumbrăveni dar și mulți alți camarazi care au contribuit deplin, de-a lungul istoriei noastre, la succesul PSD Vrancea! De aceea, voi munci alături de echipă să facem PSD Vrancea, un partid din nou puternic!(...) O să mă întrebați cum putem face acest lucru! Cum vom putea recâștiga poziția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, cum vom face să recâștigăm Adjudul și Panciu? Și cum vom face ca PSD Vrancea să fie din nou un partid puternic? Eu cred că putem să ne atingem toate aceste obiective dacă noi TOȚI vom respecta câteva reguli și valori universal valabile! Tenacitate, Onestitate, Transparență, Implicare. Acestea sunt valorile care ne vor aduce din nou succesul!“, a precizat primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă în discursul său de la  Conferința Județeană de alegeri a PSD Vrancea de sâmbătă 12 noiembrie 2022.

Vizionați și:VIDEO | Conferință de presă susținută după desfășurarea Conferinței județene de alegeri a PSD Vrancea

Conferință de presă susținută după desfășurarea Conferinței județene de alegeri a PSD Vrancea de președintele PSD Maricel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Paul Stănescu, secretar general al PSD, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea, și Cristi Valentin Misăilă primarul Municipiului Focșani.

VIDEO:Partidul Social Democrat 

 

Vizionați și :VIDEO | Înregistarea integrală a conferinței județene de alegeri a Organizației Județene PSD Vrancea desfășurată sâmbătă 12 noiembrie 2022

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.