Politică

VIDEO | Deputatul Ion Ștefan și primarul Cristi Valentin Misăilă comunică unul cu altul prin conferințe de presă și interviuri TV

Ziarul de Vrancea
29 mar 2021 2842 vizualizări

În urma ședinței extraordinare a CL Focșani din 15 martie 2021, părea că majoritatea PNL-USR-PLUS, supervizată de deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan, și primarul Cristi Valentin Misăilă, sprijinit de grupul PSD, păreau să-și fi stabilit într-un final modul de lucru, fără obişnuitele certuri dintre tabere. 

Nu peste mult timp însă, în ședința ordinară a CL Focșani din 24 martie 2021, a intervenit un nou blocaj, după ce „proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în administrare pe o perioadă de 10 ani către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a unor imobile aparținând domeniului public și privat al municipiului Focșani în vederea exploatării și întreținerii acestora” nu a trecut de votul majorității PNL-USR-PLUS.

Cele mai recente luări de poziții publice față de acest blocaj s-au produs vineri, 26 martie 2021. Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a ales drept canal de transmitere a mesajului său o conferință de presă susținută la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.

Mesajul majorității PNL-USR-PLUS din CL Focșani a fost transmis în spațiul public prin intermediul unui interviu acordat de deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan postului local de televiziune Atlas TV Focșani. Ziarul de Vrancea publică în continuare cele două mesaje.

VIDEO | Primarul Misăilă: „Majoritatea PNL-USR-PLUS din CL Focșani blochează orașul ca să schimbe directorul DDSP”

Într-o conferință de presă susținută vineri 26 martie 2021 la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, primarul municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă și-a reluat tirul acuzațiilor asupra majorității PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani cu acceantul pe faptul că aceștia au refuzat să voteze proiectul de hotărâre nr 20 de pe ordinea de zi propusă în ședința ordinară pe luna martie 2021 a respectivului for.

Proiectul avea următorul conținut „proiect de hotărâre privind aprobarea dării în administrare pe o perioadă de 10 ani către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a unor imobile aparținând domeniului public și privat al municipiului Focșani în vederea exploatării și întreținerii acestora”. Prin neaprobarea lui de către consilierii locali, practic, în opinia primarului Misăilă, se vor produce grave blocaje începând cu 1 aprilie 2021, în activitatea mai multor activități din domeniu public și privat care intrau în sfera de activitate a Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice a Primăriei Focșani.

Urmăriți mai jos înregistrarea precizărilor primarului municipiului Focșani, începând de la minutul 04:19 

VIDEO:Cristi Valentin Misăilă

„După cum probabil că ați observat, în ședința CL Focșani de miercuri, 24 martie 2021, a fost din punctul meu de vedere un proiect foarte simplu, care privește doar partea de administrare. Era vorba de o prelungire a dării în administrare a tuturor terenurilor și a tuturor spațiilor din domeniul public și privat al municipiului Focșani în administrarea Direcției de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP), Direcție care se ocupă de tot ceea ce înseamnă salubritatea stradală, tot ceea ce înseamnă întreținere spații verzi, întreținere parcuri, întreținere iluminat, întreținere cimitire, întreținere inclusiv padocuri pentru ecarisaj și capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public și sunt multe alte activități pe care le desfășoară această Direcție de Dezvoltare în administrarea domeniului public. Practic, era un proiect în legătură cu darea în administrare a acestui spațiu.

Din păcate, consilierii locali - deși le-am explicat în nenumărate întâlniri anterioare ședinței din 24 martie - nu au înțeles sau probabil nu au vrut să înțeleagă ce se întâmplă aici. Dar, de fapt, din ce am aflat, îi interesa cu totul și cu totul altceva. Dumnealor vor să-și pună directori peste tot. Și invocă faptul că nu le mai place de actualul director, domnul Dochioiu.

Dar cred eu că nu Consiliul Local este cel care poate să facă o evaluare. Și mai mult decât atât, văd că în continuare doamna viceprimar (n.r. - Ana Maria Dimitriu) face niște afirmații jignitoare la adresa acestei Direcții și la persoana mea, spunând că acolo de fapt «se ascund mari mizerii» și că de fapt acolo «se sifonează banul public».

Vin și o întreb și eu pe doamna viceprimar dacă asta are în atribuții dumneaei. Eu nu i-am dat asemenea atribuții de verificare a ceea ce se întâmplă la Direcția de Dezvoltare. Doamna viceprimar Alexandra Tătaru are în atribuții o parte din activitățile desfășurate de către Direcția de Dezvoltare.

Problema se pune altfel. Că dumnealor, peste tot, au o singură placă: «se sifonează banul public!». Dar n-au venit cu alternativă. Bun, să zicem că acum sunt cheltuieli foarte mari cu Direcția de Dezvoltare. Eu vin și întreb: consilierii locali PNL-USR-PLUS au venit cu vreo alternativă cu privire la ceea ce se va întâmpla de la 1 aprilie cu întreținerea domeniului public din municipiul Focșani? Pentru că e vorba de salubritate stradală, e vorba de mobilier stradal, e vorba de spații verzi, e vorba de cimitire.

Vreau să spun cu regret că începând cu 1 aprilie, dacă se va menține această situație, Direcția de Dezvoltare nu va mai putea oferi servicii cetățenilor pentru a-și înmormânta rudele în cimitirele din municipiul Focșani care sunt în administrarea primăriei. Și-au pus întrebarea aceasta? Ce vor face în această situație cei îndurerați care care-și conduc pe ultimul drum apropiații?

Deci, practic, ei nu gândesc decât să-și pună în posturi toți lipitorii de afișe! Ion Ștefan este cel care mi-a spus clar la telefon. Imediat când am ieșit din ședință (n.r. - miercuri), l-am sunat și l-am întrebat: «De ce așa ceva? Pentru că noi am discutat toate proiectele și nu a fost nici o neînțelegere pe marginea acestui proiect!» Răspunsul a fost categoric și sec: «Consilierilor locali nu le place de Dochioiu». Și l-am întrebat: «Pentru acest lucru lăsăm orașul în mizerie, cimitirele le închidem și dăm 300 de oameni pe drumuri?». Pentru că PNL-iștii vor să-și pună peste tot lipitori de afișe, în posturi de conducere! Atât urmăresc ei, din momentul în care au preluat majoritatea în Consiliul Local. N-au venit cu un proiect fezabil sau un proiect bun pentru această municipalitate.”

Întrebare: Ce se va întâmpla cu activitatea Parking, care urma să fie preluată de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice?

După cum vedeți, nu mai putem să ne pronunțăm cu ce se va întâmpla pentru că nu știm. Sunt atât de imprevizibili cei din Consiliul Local de la PNL-USR-PLUS, încât nu putem să mai spunem nimic. Într-adevăr, Parking are în administrare serviciul doar până la data de 31 martie. Urmând cu data de 1 aprilie, acest serviciu ar fi trebuit să fie preluat de Direcția de Dezvoltare. Însă, dacă ei n-au fost de acord cu preluarea, cu continuarea activităților Direcției de Dezvoltare, sunt convins că nu vor fi de acord nici cu preluarea de către Direcția de Dezvoltare a activității de la Parking. Însă, în contractul de delegare a acestei gestiuni, există o prevedere prin care această societate (n.r. - Parking) este obligată să asigure continuitatea serviciului pentru încă 90 de zile. Urmând să vedem în această perioadă, să purtăm alte discuții, alte negocieri. Că și acolo, probabil, interesul este să-i schimbe «pe ai noștri cu ai lor». Să schimbe directorul, să-și pună alți directori, alți membri în Consiliul de Administrație, pentru că ei sunt, din ce observ eu, oameni fără ocupație, așa cum este și cazul domnului actual director de la Direcția de Agricultură. N-a avut nici o ocupație până acum și a ajuns, dintr-odată, director adjunct într-o instituție publică. Asta este strategia dumnealor: să-și implementeze oameni care n-au avut niciodată de muncă, să le dea de muncă. Așteptăm, să vedem ce va fi.

Răspunsurile pe același subiect ale deputatului PNL de Vrancea Ion Ștefan au fost date într-un interviu difuzat pe postul de televiziune Atlas TV Focșani

Rep Atlas TV Focșani: Bună seara stimați telespectatori!Îmi face plăcere să-l am invitat în această seară în stidioul  Atlas TV Focșani pe domnul fost ministru Ion Ștefan , actual deputat de Vrancea.Bunăseara domnule ministru bine ați venit la noi!

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan: Sărut mâna!Bună seara!Mă bucur să pot fi prezent în emisiunea dumneavoastră, să putem comunica cu cetățenii județului Vrancea ceea ce am realizat în ultimul timp și ceea ce urmează să realizăm! 

Rep Atlas TV Focșani:Ceea ce ați realizat și ceea ce nu ați realizat!Și văd că sunt foarte multe discuții.Sunt foarte multe probleme!Apar mereu conflicte.Ce se întâmplă lucurul ăsta ?

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan: Eu aș putea să spun că Partidul Național Liberal a fost prezent în alegerile locale,- dacă  vorbim despre problemele din municipiul Focșani, Consiliul Local- a fost prezent în alegeri și a fost preferat de cetățenii votanți ai municipiului Focșani astfel încât PNL are astăzi 10 consilieri locali.( n.r din totalul de 21 ai Consiliului Local Focșani).

Consiliul Local este format din 21 de consilieri din care 10 sunt ai PNL , 9 ai PSD-ului și 2 de la USR-PLUS.Consiliul Local funcționează pe principiul majorității.După cum bine știți dumneavoastră și cred că și cetățenii din municipiul Focșani , în Consiliul Local Focșani s-a constituit o majoritate.PNL-USR-PLUS.Această majoritate are ca și obligației față de cetățenii din municipiul Focșani să aprobe, să inițieze , să genereze hotărâri de Consiliu Local și idei de dezvoltare și de funcționare a Primăriei municipiului Focșani.Consiliul Local este cel  care hotărăște ce este bine și ce este mai puțin bine pentru Focșani.

Dacă facem o analogie cu ce se întâmplă în Guvernul României și în Parlamnetul României vedem că Guvernul , inițiază un proiect de lege sau o ordonanță de urgență și merge în Parlament.Deci susține în Parlament ideea, dorința de a transforma această ordonanță de urgență sau proiiect de lege , într-o  lege aprobată în Parlament.Așa suntem și în Consiliul Local.În Consiliul Local, atât consilierii locali , cât și primarul municipiului Focșani au drept de inițiativă legislativă sau de a iniția proiecte de hotărâri de Consiliu Local.Ce înseamnă lucurul acesta?Dacă inițiezi tu primar un proiect de hotărâre de Consiliu Local , este bine să te duci să susții această inițiativă!Sau cel mai frumos ar fi să te consulți cu cei care urmează să-ți aprobe intenția, dorința de modificare de schimbare.a unei proceduri a unui act aunei hotărâri de Consiliu Local.Toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple așa cum am demonstrat cu câtva zile mai în urmă, cu câteva săptămâni în urmă ( n.r. ședința extraordinară a CL Focșani din 15 martie 2021), că este posibil.Dar e nevoie de discuții, de negocieri, de analize.

Nu se pot face aceste lucruri ” cu pumnul în masă”sau cu ”pumnul în gură”! 

Rep Atlas TV Focșani:Foarte adevărat!Dar ce părere aveți că astăzi (n.r vineri 26 martie 2021)  niște oameni au ieșit în stradă ?  Pentru că se pare că o să rămână fără servici, în urma votării sau nevotării unor priecte în Consiliul Local Focșani!  

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Deci, dumneavoastră știți foarte bine că nu va rămâne nimeni fără serviciu.Este doar o presiune ”tip Ion Iliescu”!Și Ion Iliescu a adus minerii în stradă în anii ' 90 și nu i-a prins bine deloc!Același lucru fac și cei de astăzi.Cei care coordonează de 20 de ani administrația locală.Deci  această Direcție despre care ( n.r Direcția de Dezvoltare Servicii Publice a Primăriei Focșani) vorbiți dumneavoastră este Direcția de Dezvoltare care administrează patrimoniul public și privat al municipiului Focșani.Adică sunt cei care  semnează lucrările pentru înfrumusețarea orașului.Mă refer aici la  pavajul din orașul Focșani care  a fost repetat schimbat în Piața Unirii.Această Direcție semnează lucările și face achizițiile.Tot această Direcție este cea care achiziționează coșurile de gunoi.Care știți dumneavoastră foarte bine că acum câțiva ani de zile au fost ceva dezbateri pe marginea lor ca subiect de presă.Au achiziționat aceleași coșuri de gunoi odată la 2 milioane , cele originale, altădată la câteva luni, cele ”fake-uri ” la 4 milioane și ceva.Același coș de gunoi!Aș vrea să înțelegeți că dorința consilierilor locali PNL ȘI USR-PLUS  este de a face lumină.în ceea ce se întâmplă din bugetul Consiliului Local..Sunt banii cetățenilor din municipiul Focșani.

După cum bine știți dumneavoastră când am ajuns la Ministerul Dezvoltării am spus că vom plăti toate lucările Că nu vom închide nici un șantier.Și așa s-a întâmplat nu?Nu am închis nici un șantier.Dar (am anunțat că) vom verifica lucrările și calitatea lucrărilor.Și a fost un ”zumzet” așa de vreo câteva luni , după care toată lumea s-a odihnit, s-a așezat s-a apucat de treabă, calitatea lucrărilor a crescut , nu a rămas nici o lucrare de izbelișteDcei toare lucrările au fost realizate și plătite, dar cu o calitate ridicată.Adică contractele chiar contractele semnate au fost realizate așa în integralitate.Erau mulți atunci la început nemulțumiți Noi ne dorim astăzi ca ”mizeria” din spatele acestei Direcții să o scoatem ”la lumină”.  Să facem ” curățenie”!Nu doar curățenie stradală , măturat.Trebuie să ”măturăm” și-n interiorul acetei Direcții!S-au cheltuit mult prea mulți bani în ultimii ani prin această Direcție, fără ca noi cetățenii din Focșani să avem niște beneficii majore pentru taxele și impozitele  pe care le plătim.

S-au adunat prea mulți oameni ”din aceiași familie” în Primăria municipiului Focșani!Noi cetățenii din .

Rep Atlas TV Focșani::Prea mulți oameni ”din aceiași familie”.La ce vă referiți?

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Doamnă!Aș vrea să înțelegeți că noi 

Rep Atlas TV Focșani::Ați făcut o afirmație!

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Da!da!da!Astăzi dis de dimineață așa cum știți și dumneavoastră au fost câțiva angajați de la Direcția de Dezvoltare în fața Primăriei.E dreptul lor și mi se pare corect..Iar ei au avut un reprezentant un domn Nistoroiu!Vă spune ceva numel ăsta Nistoroiu?

Rep Atlas TV Focșani::Fostul viceprimar?(n.r Neagu Nistoroiu fost viceprimar al municipiului Focșani în mandatul 2000-2004)

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Nu nu fratele fostului viceprimar!Care este angajat la această Direcție!A cărui soție este și ea angajată la o societate tot la Primărie.Tot la Primărie 0este angajată și soția consilierului local Nistoroiu.Deci tot din familia Nistoroiu!Tot la Primărie mai este angajată și cumnata consilierului local Nistoroiu.Deci  una peste alta noi cetățenii din municipiul Focșani suntem ” sclavii” acestor familii! 

Rep Atlas TV Focșani:Dar dacă ei sunt compenetnți și sunt puși acolo pentru competența pe care-o au care-i problema?

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Sunt de acord cu lucrul acesta că oamenii sunt competenți!Pot fi și cei enumerați de mine.Nu am nici o problemă nici cu familia Nistoroiu , nici cu familia X , nici cu familia Y.Eu am o problemă doar cu cheltuirea banului public.Vreau ca cetățenii municipiului Focșani să beneficieaze de taxele și impozitele pe care le plătesc.

Adică cu alte cuvinte lucrările din municipiul Focșani și din ce se derulează prin această Direcție  să se deruleze la adevărata lor valoare și cu mai multă corectitudine. 

Rep Atlas TV Focșani:Bun dar aveți dumneavoastră dovezi clare că nu s-au derulat la adevărata lor valoare? 

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Deci mergem la departe.Așa cum cum spuneți dumneavoastră.Eu nu sunt nici procuror, nici polițist , nici anchetator.Eu sunt un politician din municipiul Focșani, astăzi deputat de Vrancea care am datoria să semnalez toate derapajele ce pot apărea în aceste instituții.

Rep Atlas TV Focșani:Da dar să semnalați pe bază de dovezi domnule deputat

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Deci aceste lucruri care vi le-am spus , plus că administrația locală, bugetul municipiului Focșani  este conectat la câteva familii  este o realitate.Dumneavoastră trebuie să înțelegeți că cetățenii municipiului Focșani nu-și doresc ghivece de flori la un anumit preț.Cetățenii municipiului Focșani nu-și doresc care alegorice sau căruțele care-au fost poziționate n Piața Unirii la prețuri exorbitante aduse de pe undeva de prin Moldova noastră de pe undeva de la Piatra Neamț.

Deci trebuie ” să facem curat”!Dacă există o supărare în a discuta și a arăta, a transparentiza tot ce se întâmplă  cu banul public atunci este o mare problemă!

Anș vrea să vă spun că doamna viceprimar Ana -Maria Dimitriu  i-a cerut aseară( n.r.joi seară 25 martie 2021) domnului director de la Dezvoltare o parte din documente, statutul, regulamentul 

Rep Atlas TV Focșani:Dar doamna răspunde de acest sector?

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Doamna este cetățean al municipiului Focșani și dat fiind că temporar este și viceprimar la municipiului Focșani , în calitate de viceprimar și de consilier local  și de membru PNL și de ce vreți dumneavoastră considerând că și auzind de la alți cetățeni că sunt oarece probleme la Direcția de Deazvoltare a găsit de cuviință  să ceară directorului, că doar directorul este plătit din bani publici, deci face un serviciu public, nu face un serviciu pentru ele acasă.Și atunci, sau poate se mai întâmplă și lucrurile astea, o să vedem despre ce este vorba!Mergem mai deprate cu discuția!Și a cerut( n.r. d-na viceprimar  Ana -Maria Dimitriu), răspunsul a fost că sunt prea vechi și nu le pot găsi așa repede.Să mai aștepte câteva zile pentru a primi aceste documente!

A revenit în dimineața aceasta ( n.r vineri 26 martie 2021) cu același telefon.Răspunsul a fost tot de aceiași natură că nu sunt gata.E ca și cum la dumneavoastră la Atlas TV ar veni Garda Financiară  sau Poliția Economică sau un organ de control ITM-ul cine vreți dumneavoastră și i-ar cere lui domnul Martiș ”Domnul Martiș dați-mi domnule și mie Statutul, Societății și Contractul  Soceității” Și domnul Martiș ar răspunde:”Domnule dar e vechi societatea mea e de 20 de ani , mata vrei Statutul Soceității acuma? De unde să-ți dau eu?”

Rep Atlas TV Focșani:Dar este Gardă Financiară, Poliție,.Ana-Maria nu este  ardă Financiară, Poliție!Are dreptul să ceară așa ceva?

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:E corect ceea ce spuneți dumneavoastră!.Tocmai că are dreptul! Direcția de Dezvoltare împreună cu primarul au inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local .Pentru a putea pune în practică acest proiect are nevoie și de acceptul consilierilor locali de votul consilierilor locali ai actualei majorități.Deci majoritatea actuală care încredințează bunurile din municipiul Focșani, unei Direcții, unei Societăți , trebuie să cunoască toate datele problemei!

Iar dac-ai venit la mine și crezi că eu trebuie să votez , eu trebuie să te susțin, eu trebuie să fiu de acord , cred că și dumneavoastră trebuie să fiți de acord să răspundeți la toate întrebările  la toate solicitările.Așa mi se pare corect!Un de ste supărarea dacă eu vă întreb:”Domnule ce-ai făcut aici? ; Cât ai lucrat aici?;Unde ai făcut asta?;Ce documente ai aici ?”Nu trebuie să cooperăm? Nu trebuie să discutăm? Nu trebuie să analizăm? Nu e nevoie de așa ceva?

Rep Atlas TV Focșani:Eu am remarcat Că noi sutem corecți noi dăm conferințele de presă.Noi dăm ședințele de Consiliu Județean de Consiliu Local.Și la ultima ședință de Consiliu Local ( n.r  cea de miercuri 24 martie 2021) chiar ma remarcat că până la un punct totul a mers perfect.Știți foarte bine!Când a venit vorba de Dezvoltare a început scandalul! Și mia părut foarte rău să știți!  

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Doamnă!

Rep Atlas TV Focșani:Că lumea așteaptă să lucrați împreună indiferent de culoare politică!M-am plicitist de răfluielile astea politice!Oamenii trebuie să lucreze pentru Focșani, pentru vrâncen, pentru noi și așa mai departe!

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Ceea ce spuneți dumneavoastră  e mai mult decât corect!Până la proiectul cu pricina lucrurile au mers corect.Discutate, negociate și așa mai departe!

Au apărut în discuție  câteva proiecte.A apărut proiectul cu privire la majorarea taxei de salubrizare.Deci .Guvernul liberal atât Ludovic Orban cât și Florin Cîțu s-a angajat că nu vor majora taxe.Consilierii Partidului Național Liberal din municipiul Focșani nu vor accepta să se majoreze aceste taxe!. 

Rep Atlas TV Focșani:Dar cine a făcut aceată majorare de taxe?

Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan:Inițiatorul  acestui proiect de hotărâre esre primarul  Cristi Valentin Misăilă.Primarul municipiului Focșani.Deci dac-ți dorești  să majorezi taxe în municipiul Focșani nu le poți face cu această majoritate constituită în jurul Partidului Național Libral.

Deci Partidul Național Libral. nu va majora nici o taxă în municipiul Focșani atât timp cât va genera această majoritate..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.