Politică

VIDEO | Declarația care tulbură apele politice în Vrancea, atât la PSD, cât și la PNL. Misăilă, interesat de candidatura la președinția CJ

Ziarul de Vrancea
18 apr 2022 5832 vizualizări

Prezent miercuri seară, 13 aprilie 2022 într-o emisiune televizată la postul Focus TV, primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă a făcut o declarație care-n mod sigur va „tulbura” și mai mult decât până acum „apele” politice în județul Vrancea atât în filiala PSD, cât și în filiala PNL

Realizator emisiune Cătălina Jingoiu la televiziunea Focus TV:  Dacă vă întrebam anul trecut dacă vreți să vă continuați misiunea aceasta la Primăria Focșani, cam intuesc care-ar  fi fost răspunsul. Dacă vă întreb astăzi, deși mai e destulă vreme până la momentul electoral 2024, vă mai doriți să continuați misiunea aceasta la vârful administrației?

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă: Doamna Cătălina!

Realizator emisiune Cătălina Jingoiu la televiziunea Focus TV: Aici vorbim de dorința dumneavoastră  

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă: În 2016, credeți-mă că în luna februarie dacă mă întreba cineva dacă voi candida la Primăria Municipiului Focșani, îi spuneam că nu știu și nu mă interesează!Totul a venit așa „pe repede înainte”! În aprilie 2016 a fost luată decizia aceasta de a depune candidatură pentru Primăria Municipiului Focșani. Același lucru pot să-l spun și acum.Că nu știm ce ne va oferi viitorul. Intenția mea este în primul rând să ducem aceste proiecte până la capăt. Iar atunci când va veni momentul să stabilim în ce direcție vom merge, să putem să luăm cea mai bună decizie. Cert este că eu le mulțumesc focșănenilor pentru încrederea cu care m-au investit, pe de o parte. Și pe de altă parte, îi asigur că toate aceste proiecte începute vor fi duse până la capăt, pentru că la urma- urmei, acesta este scopul nostru principal și pentru aceasta ne-au trimis focșănenii în fața dumnealor să-i reprezentăm..

Realizator emisiune Cătălina Jingoiu la televiziunea Focus TV: Mi-ați răspuns, dar nu mi-ați răspuns! Eu v-am întrebat despre dorința dumneavoastră. Nu despre contextul care va exista în 2024 pe care nici nu puteam să-l anticipăm, noi doi aici, astăzi!

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă: V-am spus că eu doresc să-mi continui proiectele, într-o formă sau alta. E posibil să le pot continua și de la timona Consiliului Județean Vrancea, poate, de ce nu?!  

Realizator emisiune Cătălina Jingoiu la televiziunea Focus TV: V-ar tenta lucrul acesta?

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă: În viață trebuie să parcurgem cât mai multe etape și cred c-ar fi o tentație (n.r. candidatura la președenția Consiliului Județean Vrancea), de ce nu?

Realizator emisiune Cătălina Jingoiu la televiziunea Focus TV: Dar n-ați intra aici, într-o competiție internă cu colegul dumneavoastră Nicușor Halici, dacă v-ar tenta asta?

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă: Depinde ceea ce va dori partidul! Deocamdată și la PSD, organizația județeană Vrancea e un interimar (n.r. la președinția organizației).(..) Nu știm ce va fi, până în 2024, când vor avea loc alegeri și pentru a se stabili și a fi ales cu drepturi depline, un președinte al organizației PSD Vrancea. Vom vedea și vom analiza la momentul oportun. Întotdeauna, în schimb, să știți și o cunoaștem cu toții, că atunci când ne lansăm într-o campanie, se fac anumite sondaje. Și cel mai bun, în mod normal ar trebui să fie propus pentru a candida. Atunci vom vedea, se vor face analize, se vor face sondaje și vom stabili strategia de a intra în campanie electorală.

Este de așteptat ca declarația de la Focus TV de miercuri seară a primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, să tulbure și mai mult decât sunt la ora actuală apele politice în județul Vrancea. Atât în filiala PSD cât și în filiala PNL. Faptul că trei politicieni, Cătălin Toma de la PNL, Nicușor Halici și Cristi Valentin Misăilă, ambii de la PSD intenționează să candideze pentru funcția cu cea mai mare legitimitate publică din județul Vrancea, n-are cum să nu aibă consecințe în privința relațiilor dintre respectivii demnitari publici locali în perioada următoare. Cum se vor materializa concret viitoarele dispute, dar și la ce strategii vor recurge Toma, Halici și Misăilă în perioada următoare pentru a-și maximiza șansele de a deveni candidați cu șanse de triumf în 2024 la președinția Consiliului Județean, ne va lămuri  viața politică reală din Vrancea din perioada următoare.

Referitor la relațiile dintre primarul Cristi Valentin Misăilă și prefectul Nicușor Halici, acestea n-au fost niciodată foarte cordiale. Reamintim în acest sens, spre exemplu atacul public dezlănțuit al primarului Misăilă în decembrie 2020 la adresa proaspătului președinte al organizației PSD Vrancea la vremea respectivă, Nicușor Halici. Atacul s-a produs pe fondul boicotului exercitat de consilierii PSD din Consiliul Local Focșani, la desfășurarea ședinței extraordinare convocată, la acea vreme, de către primarul Cristi Valentin Misăilă. Concret, ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani convocată marți, 22 decembrie 2020, nu s-a putut ține din cauza absenței consilierilor PSD și USR PLUS. La lucrări au venit doar cei 10 consilieri PNL.

Unul din punctele de pe ordinea de zi a ședinței de atunci se referea la aprobarea majorării capitalului social al Enet, iar în lipsa aprobării acestuia nu puteau fi cheltuite fondurile guvernamentale  aprobate în vederea asigurării continuității activității societății producătoare și distribuitoare a căldurii în sistem centralizat din municipiul reședință de județ. Misăilă s-a declarat nemulţumit de faptul că deputatul Nicușor Halici, şeful organizaţiei PSD Vrancea, ar fi ordonat consilierilor municipali PSD să nu vină la şedinţa extraordinară a legislativului focşănean.

”Am totala dezgustare și neplăcere să observ că cineva care consideră că deține controlul absolut, cel care dădea cu toporul în lemne să arate cum îngrijește de cetățenii de la țară să le asigure căldura în casă, astăzi le dă ordin colegilor mei din PSD să nu participe la această ședință pentru a aproba înregistrarea în bugetul municipiului Focșani a sumelor alocate de Guvernul PNL pentru continuarea activității SC ENET, care asigură căldura în municipiul Focșani. Este vorba despre proaspătul reales deputat Nicușor Halici, actualmente președinte interimar al Organizației Județene PSD Vrancea. Îi cer public pe această cale și în acest moment demisia din această funcție, pe care nu o merită. Nu poți să te bați cu pumnul în piept în urmă cu o lună și să spui că vrei binele vrâncenilor și al focșănenilor și astăzi să nu-i lași pe consilierii locali să vină la ședință să voteze pentru căldura focșănenilor. Am nevoie de activitate în Primărie, nu de dezbinare. Dacă așa se consideră că se va face politica de către această organizație județeană, eu mă dezic de această organizație județeană. Nu mă dezic de PSD. PSD la nivel național este un partid puternic. S-a dovedit că în Vrancea nu mai există PSD”, a spus printre altele primarul Cristi Valentin Misăilă marți, 22 decembrie 2020, în sala de ședințe a Consiliului Local Focșani.

Așa cum Ziarul de Vrancea a anticipat declarația primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă precum că este interesat de candidatura la președinția Consiliului Județean Vrancea în 2024 a tulburat apele politicii locale în Vrancea.Primii care au reacționat și s-au arătat deranjați de dorința lui Misăilă de a candida la postul deținut actualmente de Cătălin Toma s-au arătat a fi cei de la PNL Vrancea

Știre actualizată ,14 aprilie 2022, ora 13:30, postare pe contul de facebook PNL Vrancea :”Primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, a declarat într-o emisiune TV că ar intenționa să-și ”continue proiectele de la timona Consiliului Județean Vrancea”, după ce a dat de pământ cu treburile de edil în fruntea municipalității. Misăilă nu poate fi un primar bun, fiind un om conflictual, iar acum ar vrea să renunțe la funcția pe care o ocupă adulmecând scaunul de președinte al CJ Vrancea.

Cum să atentezi la o funcție mai înaltă când tu ai dat chix într-o funcție mai mică? Nu poți conduce un municipiu și crezi că poți conduce un județ? Unde este respectul față de focșăneni? Misăilă a fost primarul care accesa doar 2.000 de euro anual fonduri europene și care a fost luat de mână de către PNL Vrancea și dus la București să depună proiecte pentru focșăneni, iar acum își face iluzii că ar putea conduce CJ Vrancea.

Partidul Național Liberal Vrancea a susținut în mai multe rânduri că pălăria de primar este prea mare pentru social-democratul Cristi Valentin Misăilă, cel care în ultimii 6 ani a demonstrat că este depășit de situație în postura de edil.

Implicat în numeroase conflicte cu toți consilierii locali, inclusiv cu cei din propriul partid la un moment dat, Misăilă a arătat că nu poate gestiona eficient problemele apărute în Primărie, preferând scandalul și lipsa de comunicare cu mulți dintre angajați și cu Consiliul Local. Mai mult, social-democratul a lipsit de la întruniri importante care au avut loc în Vrancea și de care depinde inclusiv dezvoltarea municipiului reședință de județ.

Astăzi, de exemplu, deși a confirmat că va fi prezent la întâlnirea cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, nu a mai venit la ședința de la Consiliul Județean, ratând oportunitatea reală de a propune și găsi soluții, alături de primarii și oamenii de afaceri din Vrancea, pentru dezvoltarea reședinței de județ din punct de vedere turistic.

În altă ordine de idei, trebuie spus că de modul ineficient în care a condus Primăria Focșani actualul primar este responsabil și mentorul său politic, Marian Oprișan, cel care în 2016 l-a scos din postul de subprefect și l-a nominalizat candidat din partea PSD. După experimentul falimentar de 16 ani cu Decebal Bacinschi primar, condamnat penal între timp, Oprișan a oferit ”cadou” focșănenilor un alt primar ineficient. Oare Oprișan știe ce gânduri ”mărețe” are Misăilă acum?

PNL Vrancea îi recomandă primarului Misăilă să-și vadă de biroul său și să încerce să facă lucruri importante pentru focșăneni și pentru mediul de afaceri, pentru dezvoltarea economică reală a urbei de pe Milcov, ajunsă într-o situație deplorabilă după 30 de ani de pesedism.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.