Politică

VIDEO | De ce a votat PNL alături de PSD pentru terenul pentru catedrală: ”Trebuie să dăm prioritate lucrurilor care dăinuie”

Ziarul de Vrancea
3 feb 2019 1202 vizualizări
Foto: Consilierii PNL au votat în perspectivă: catedrala va dăinui peste veacuri, locurile de parcare nu    
Foto: Consilierii PNL au votat în perspectivă: catedrala va dăinui peste veacuri, locurile de parcare nu  

La ultima ședință a Consiliului Local Focșani, consilierii PNL au votat alături de cei ai PSD pentru ca un teren care figurează acum ca parcare să fie dat Catedralei ”Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” .

Justificarea liberalilor făcută publică vineri, 1 Februarie 2019, într-o conferință de presă, a fost că pe terenul respectiv au fost garaje dezafectate și că trebuie pusă în valoare Catedrala.

”Noi avem nevoie să punem în valoare acest monument care este spre finalizare și cred că dacă tot s-au cheltuit atâția bani, focșănenii au nevoie de valorificarea acestei catedrale și a acestei zone. Trebuie să extindem zona din jurul catedralei, trebuie să creăm o perspectivă pentru cetățenii municipiului Focșani pentru oaspeții municipiului Focșani pentru că aici se vor perinda foarte mulți oameni”, a spus consilierul local PNL Nicu Tănase, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a susținut că au fost purtate discuții cu oamenii privind împrejmuirea și a arătat că pe partea respectivă va fi construită. Potrivit documentelor proiectului de hotărâre votat de CL Focșani, vor dispărea 24 de locuri de parcare, fără a fi găsită o alternativă pentru locuitorii din zonă.

”Dumneavoastră credeți că această catedrală, care nu trebuie să fie pentru 20 de ani, trebuie să fie pentru 1000 de ani, credeți că există catedrală fără clopotniță? Terenul oricum este îngust. Chiar credeți că trebuie să ne împiedicăm de niște chestii poate necesare pentru anumiți oameni? Dar dacă este să privim în viitor sunt niște chestiuni mărunte. Ar trebui să dăm prioritate lucrurilor care dăinuie, care vor dăinui pentru veacuri. Și, repet, catedrala va deveni un monument istoric. Este monumentul nostru, al focșănenilor, va fi un simbol pentru Focșani, de asta sunt convins. Și atunci cred eu că trebuie să ne opunem spre a inaugura odată și odată această biserică. Să știți că ceea ce spun eu este și în asentimentul locuitorilor din zonă și a fețelor bisericești. Haideți să gândim pozitiv”, a mai spus Nicu Tănase.

Se pare că această gândire ”pozitivă” a consilierilor PNL s-a produs în câteva zile, pentru că, inițial, din informațiile noastre, în ședința conducerii organizației se luase decizia să nu fie susținut acest proiect. (M. B.)

Citiți și:Opoziția și puterea din CL Focșani au votat labraț proiectul de reducere a suprafeței parcării de lângă Catedrală


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.