Politică

VIDEO | Dacian Cioloş şi Dan Barna la digi TV la emisiunea ”În fața ta!”, apoi în studioul HotNews.ro

Ziarul de Vrancea
10 feb 2019 1150 vizualizări

Mai sunt aproape trei luni până la alegerile europarlamentare, iar partidele din România îşi fac strategiile. Un exemplu ar fi USR şi nou înfiinţatul PLUS, care au constituit recent o alianţă şi au decis participarea pe liste comune la alegerile din luna mai. Europarlamentarele nu sunt singurul obiectiv al Alianţei 2020 USR-PLUS. Despre planurile noii înţelegeri politice, dar şi despre eventuala coagulare a tuturor forţelor de opoziţie au vorbit liderii celor două partide, Dacian Cioloş şi Dan Barna.

(Urmăriți întreaga emisiune în videoul de mai sus.)

În continuare, în ceea ce privește colaborarea cu PNL, Cioloș a spus că, până la colaborarea pe un program de guvernare, mai sunt alegerile prezidențiale și locale și vor mai fi necesare discuții pentru alinierea programelor politice: „Am făcut în mare parte asta cu USR.”

Dan Barna, preşedintele USR: „Dialogul (cu PNL, n.red.) există, e firesc, și o să vedem în perioada următoare, după europarlamentare, ca să fim foarte pragmatici. La europarlamentare, această alianță își propune un rezult foarte bun. După aceea, vom vedea pașii următori.”

Cioloș sau Iohannis în turul 2 la prezidențiale? Răspunsul lui Dan Barna

Întrebare: La alegerile prezidențiale, domnule Barna, cu cine ați vota la turul 2: Cioloș sau Iohannis?

Dan Barna: „Dacă vom ajunge la situația respectivă și Dacian Cioloş va fi candidatul alianței, voi vota cu Dacian Cioloş. Dacă vom ajunge în altă secvență, în care ar fi Klaus Iohannis și alt candidat, voi vota cu Iohannis, e evident. Dar asta în secvența... construim un scenariu acum, în care Dacian Cioloș va decide să candideze din partea alianței și va avea susținerea USR și PLUS.”

În plus, Dan Barna a spus că Alianța 2020 USR-PLUS are cel mai mare șanse să funcționeze, deoarece foarte mulți membri din cele două partide se cunosc, sunt prieteni și au valori comune.

„Primul pas e această alianță. Daca va fi convingătoare pentru România și dacă cetățenii ne vor da încrederea, proiectul politic ulterior pe care îl vom dezvolta stând de vorbă unul alături de celălalt cu colegii din partide se va dezvolta și va căpata încredere”, a adăugat liderul USR.

El a spus că în această alianța „nu există un șef”. „Această alianță așează lucrurile în zona în care putem transmite credibilitate și încredere”, a subliniat Barna.

Barna: Furtul semnăturilor de la „Fără penali în funcții publice”, pretext pentru invalidarea inițiativei de CCR

Txt informații+ VIDEO:digi24.ro

Vizionați și:VIDEO | Dan Barna și Dacian Cioloș, în studioul HotNews.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.