Politică

VIDEO | Cum se dă prefectul de Vrancea Nicușor Halici, politician nou și „neprihănit” în declarații, deși nu-i deloc așa!

Ziarul de Vrancea
28 ian 2023 2151 vizualizări

Mergând probabil după principiul „mulți văd, puțini cunosc” prefectul județului și președintele PSD Nicușor Halici a făcut joi 26 ianuarie 2023, după ședința Colegiului prefectural o declarație în care precizat printre altele ”Am condus astăzi prima ședință din acest an a Colegiului Prefectural. Exprimându-mi nemulțumirea față de lipsa de investiții din ultimii 10 ani din infrastructura canalelor de irigații, în același timp cerând accelerarea demersurilor legate de Canalul Siret-Bărăgan.” Cum ar veni noul, harnicul și ambițiosul politician, ajuns prefect al județului și șef al PSD Vrancea, Nicușor Halici e supărat pe politicienii din ultimii 10 ani că n-au făcut nimic în domeniul irigațiilor în județul Vrancea. Ce omite să spună Nicușor Halici este însă faptul că, printre cei pe care-i el acum supărat ar trebui să se regăsească în mod logic și prefecții de Vrancea din această perioadă. Numai că, ce să vezi? Surpriză! Nicușor Hailici are 44 de ani şi a mai condus Instituţia Prefectului din județul nostru între anii 2014-2016. Între 2016-2020 a fost deputat în Parlamentul României şi a deţinut funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice. Prin urmare, Nicușor Halici ar trebui probabil să fie cel mai supărat pe nerealizările din domeniul irigațiilor din județul Vrancea chiar pe el. Și să nu mai pozeze în politicianul nou-venit din spuma mării care acum află de problemele județului, le și rezolvă în scurt timp după ce a luat cunoștință de ele. Realitatea este, parcă, totuși puțin altfel!  

VIDEO:vrancea atlastv

Prefectul Nicușor Halici:Trebuie să urgentăm incestițiile în zona canalelor de irigații!

 Am condus astăzi prima ședință din acest an a Colegiului Prefectural. Exprimându-mi nemulțumirea față de lipsa de investiții din ultimii 10 ani din infrastructura canalelor de irigații, în același timp cerând accelerarea demersurilor legate de Canalul Siret-Bărăgan.

 Sunt supărat pe ANIF în continuare! Dacă din fericire județul este traversat de cursuri mari de apă, cum nu sunt în multe județe, din nefericire nu a fost exploatat pozitiv această bogăție. Au fost culturi la care am avut pierderi de 100% (porumb și floarea soarelui), iar dacă canalele ar fi fost funcționale, ar fi permis asigurarea minumului de apă și nu am mai fi avut astfel de calamități!

 Am început din vară să mă ocup de această problemă, iar unele investiții deja au început să intre în lucru. La finele lunii decembrie, a fost contractată proiectarea pe un termen de 6 luni pentru Canalul Siret-Bărăgan și să sperăm că anul acesta va fi contractată și execuția, pentru începerea lucrărilor efective.

Trebuie să finalizăm aceste investiții. Cu aceste lucrări vom putea iriga 4.000 de ha de pământ, pentru a preîntâmpina calamități similare anului trecut. Este inadmisibil ca doar 5% din suprafața cultivată în județul Vrancea să fie irigabilă, vorbim de hrană, vorbim de supraviețuire!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.