Politică

(Update) VIDEO | Cum este comentat avertismentul lansat de Ludovic Orban la Focșani

Ziarul de Vrancea
6 aug 2021 2653 vizualizări
În discursul rostit duminică, la conferința județeană de alegeri a organizației județene a PNL Vrancea, Ludovic Orban a lansat următorul avertisment:
„Le atrag atenţia acelora din exteriorul Partidului Naţional Liberal care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâni la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez. Că exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România.”

Citiți în legătură cu acest avertisment ce părere are jurnalistul Ion Cristoiu: Ludovic Orban știe că DNA îi pregătește ceva?!

Duminică, 1 august 2021, la alegerile interne din organizația județeană Vrancea a PNL, a descins un comando de la București, condus de Ludovic Orban și alcătuit din Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru și Virgil Guran. Prezența candidatului la președinția PNL, Ludovic Orban, n-a surprins. Ludovic Orban și-a făcut o regulă din a fi prezent la reuniunile dedicate alegerilor interne din PNL, chiar și acolo unde Gruparea Florin Cîțu are mai mari șanse de cîștig decît Gruparea sa. De la alegerile din filiala Vrancea, Ludovic Orban, și dacă n-ar fi avut această regulă, nu putea lipsi. Organizația județeană, condusă de Cătălin Toma, e o veritabilă fortăreață pro Ludovic Orban. Să ne reamintim că fostul ambasador american l-a însoțit la Focșani pe șeful Cancelariei lui Ludovic Orban pentru a contribui la victoria PNL la alegerile locale. Bătălia din PNL are, alături de o suprafață vizibilă, expusă opiniei publice, și adîncimi obscure, în care lucrează de zor Instituțiile de forță ale României lui Klaus Iohannis.

Citiți întreg articolul accesând titlul alăturat:Ludovic Orban știe că DNA îi pregătește ceva?!

Citiți și:Cornel Nistorescu: „O înscenare aplicată brutal lui Ludovic Orban ar fi ca o auto-demascare publică”

Parcă Ludovic Orban a început să mai prindă curaj. La conferința PNL din județul Vrancea (unde Cîțu și ai săi nici măcar nu s-au prezentat) a început să spună lucrurilor mai pe nume.

”Sunt forţe care-şi bagă coada de două luni în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care scot scheleţi din dulap, nu cedez. Ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Nu cedez. Voi da bătălia pentru PNL, pentru România”.

În sfîrșit, Ludovic Orban vorbește mai pe șleau despre grosolana orchestrație organizată de o bandă din PNL (în China s-ar fi numit ”banda Iohannis” sau ”banda celor din PDL”) pentru preluarea conducerii partidului. Mă așteptam să o facă mai de la începutul campaniei, de cînd adunătura politică strunită de la Cotroceni a dat primele semne de mobilizare.

Nu ştiu de ce a întîrziat. Nu știu de ce a făcut-o la reuniunea de la Focșani. Acolo nu avea adversar și nu avea cine să-i dea o replică? Sau abia acum Ludovic Orban a înțeles că este înconjurat din toate părțile și că șansele sale scad alarmant, iar pericolele cresc amenințător. Dinspre SRI, dinspre DNA și Parchetul General, de la SPP, de la președintele Iohannis și de la oamenii săi amplasați peste tot și de la acoperiții și șantajabilii din PDL. Prins în mijloc ca într-o menghină, Ludovic Orban a început să dea primele semne că nu cedează, că nu se teme, că are cu ce să acuze.

Citiți întreg articolul accesând titlul alăturat:Cornel Nistorescu: „O înscenare aplicată brutal lui Ludovic Orban ar fi ca o auto-demascare publică”

Știre actualizată miercuri 4 august 2021-știre europafm.ro-”Explicații senzaționale – așa a catalogat președintele Klaus Iohannis declarațiile lui Ludovic Orban legate de posibile intervenții externe în lupta pentru șefia PN ,conform europafm.ro

Foto: Presidency.ro

Liderul Partidului Național Liberal a spus, recent, că există persoane din afara partidului – citez – „care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâni la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora”.

”Pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Vă dați seama că dacă aș avea semnale că există așa ceva aș fi intervenit demult. Este o luptă internă, pentru voturi, în PNL. Și o competiție politică îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale”.

Klaus Iohannis a respins ideea unei fisuri în PNL după congresul din 25 septembrie.

”Așa se desfășoară o campanie electorală, cu acuzații la adresa competitorilor. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxați și natural, guvernarea  nu a suferit, iar cu fisura partidului – asta este o poveste veche, pot să vă spun, așa, off the record, și când am candidat eu a fost povestea că se rupe partidul. Dipotrivă. Am dus două partide împreună și lucrurile au mers mai departe”.

Întrebat despre discuţiile potrivit cărora preşedintele principalului partid aflat la guvernare ar trebui să fie prim-ministru, Klaus Iohannis a spus că este doar o teorie de campanie.

Text infomații:europafm.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.