Politică

VIDEO | Consiliul Local Focșani funcțional în mandatul 2020-2024 s-a constituit din a doua încercare

Ziarul de Vrancea
28 oct 2020 2784 vizualizări

Așa cum nu era nici un dubiu că o să se întâmple, marți 27 octombrie 2020 din a doua încercare s-a constituit Consiliul Local Focșani care va funcționa în mandatul 2020-2024. De această, dată au fost prezenți toți cei 21 de consilieri validați de instanța judecătorească în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.  

În ședința de marţi, 27 octombrie 2020, a Consiliului Local Focșani desfășurată la exact o lună de zile de la data la care au avut loc alegerilor locale, au depus jurământul şi cei 11 aleşi locali care nu au fost prezenţi la prima convocare, de pe 21 octombrie, când au venit doar cei zece consilieri liberali. 

Dacă la prima şedinţă ratată de constituire, din 21 octombrie 2020, depuseseră jurământul consilierii aleși Liviu Macovei, Nicu Tănase, Costel Bîrsan, Ana Maria Dimitriu, Alina Drumea, Victor Dumitru, Livia Marcu,  Costea Ionel, Cornel Gheoca, Cristian Zîrnă, toţi de la PNL, marţi 27 octombrie 2020 au depus jurământul Mihai Nedelcu, Cristina Nedelcu, Emanuel Gongu, Daniel Ungureanu,  Aurel Şelaru, Marius Iorga, Radu Niţu, Georgian Cristian Mocanu şi Alexandru Nistoroiu aleși pe lista PSD, precum și Alexandra Tătaru şi Corina Atanasiu alese pe lista Alianţei USR-PLUS.

VIDEO:​vrancea atlastv

 Consilierii locali care vor constitui noul Consiliu Local pentru următorii 4 ani, sunt:

 Atanasiu Corina – Alianța USR-PLUS

 Bîrsan Costel - PNL

 Costea Ionel - PNL

 Dimitriu Ana Maria - PNL

 Drumea Alina Ramona - PNL

 Dumitru Victor - PNL

 Gheoca Corneliu Dumitru - PNL

 Gongu Emanuel - PSD

 Iorga Marius Eusebiu - PSD

 Macovei Liviu George - PNL

 Marcu Livia Silvia - PNL

 Mocanu Georgian Cristinel - PSD

 Nedelcu Cristina Mirela - PSD

 Nedelcu Mihai - PSD

 Nistoroiu Alexandru – PSD

 Nițu Radu - PSD

 Șelaru Aurel - PSD

 Tănase Neculai - PNL

 Tătaru Alexandra – Alianța USR-PLUS

 Ungureanu Daniel - PSD

 Zîrnă Cristian - PNL

La ședința viitoare a miniparlamnetului Municipiului reședință a județului Vrancea, care poate fi și una extraordinară, se vor stabili componențele nominale ale comisiilor CL Focșani, după care se vor vota viceprimarii. Conform struncturii politice rezultate din alegerile din 27 septembrie 2020 în Consiliul Local Focșani nici un partid nu are la această dată majoritate. PNL are 10 consilieri, PSD 9 și USR 2. Pentru majoritate simplă este nevoie de 11 consilieri, ceea ce înseamnă că aleșii USR ar putea decide, măcar cu unul dintre cele două voturi ale lor, cine va deține puterea în legislativul local. Este foarte posibil având în vedere că deja s-a intrat practic în campania lectorală pentru alegerile parlamentare, programate să aibă loc pe 6 decembrie 2020, ca lucrurile privind alegerea viceprimarilor Focșaniului să nu fie tranșate decât după respectivul scrutin din ultima luna a acestui an. 

De menționat că primarul reales pe 27 septembrie 2020, Cristi Valentin Misăilă este încă în carantină după ce a fost depistat cu coronavirus și urmează să depună jurământul într-una din viitoarele ședințele ale Consiliului Local Focșani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.