Politică

VIDEO | Concluziile USR Vrancea, după primul tur al alegerilor prezidențiale 2019

Ziarul de Vrancea
16 nov 2019 3118 vizualizări

Vineri, 15 noiembrie 2019, liderii USR Vrancea au prezentat într-o conferință de presă primele concluzii trase după primul tur al alegerilor prezidențiale de duminica trecută.

VIDEO:USR Focsani

O primă comparație pornește de la realitatea că în Vrancea, USR a obținut un scor de 12,67% la alegerile europarlamentare și de 10,07% în primul tur al alegerilor prezidențiale. Din această perspectivă, rezultă că în primul tur al alegerilor prezidențiale USR a pierdut, în Vrancea, 3.000 de voturi, comparativ cu rezultatul europarlamentarelor din 26 mai 2019.

Concluzionând, liderii USR Vrancea spun că deși nu sunt mulțumiți de scorul final, apreciază că rezultatul de 10% înregistrat la nivelul județului este unul cinstit, la care se raportează pentru a-l crește în perspectiva alegerilor locale de anul viitor.

Mihăiță Lepădatu, președintele USR Vrancea: „Pentru noi, această campanie a fost o repetiție pentru alegerile locale din iunie 2020. A fost a treia campanie la care am participat și am învățat multe lucruri. Avem nevoie în continuare de resurse umane. Acolo unde am avut oameni buni, s-a cunoscut în rezultatele obținute. Avem nevoie și de organizare mai bună”

În aceeași conferință de presă, Dan Nichita, vicepreședinte USR Vrancea a declarat: „Nu ne bucură acest rezultat, dar, totuși, este o scădere minimală, de 2,6% la prezidențiale față de europarlamentare. Reprezintă una dintre cele mai mici scăderi la nivel național, într-un județ greu .Pentru că la nivel național a fost o scădere de 7-8%, care în integralitate s-au regăsit în votul candidatului PNL, o personalitate cu orientare externă bine definită”

Tot în întâlnirea cu presa locală de vineri, 15 noiembrie 2019, liderii useriștilor vrânceni au mai menționat că ei cred însă că și alte considerente au contat în stabilirea ierarhiei finale, respectiv cele de ordin financiar.

Astfel Liviu Macovei, președintele USR Focșani a precizat: „Procentul pe Focșani a fost de 15,7%, puțin mai mare decât scorul național. Dacă am pierdut niște voturi, destul de multe pe Focșani, consider că nu s-au pierdut în procente atât de mult. Din păcate, orașele mari au pierdut aceste procente. Acolo unde USR era la europarlamentare în prima linie, acum s-a observat că lucrurile au luat o altă direcție, probabil datorită strategiei, candidatului, banilor alocați”.

Fiind om de afaceri, Liviu Macovei a făcut referire și la un calcul al cheltuielilor partidelor în campanie, apărut zilele acestea în presă. Conform acestuia, există o disproporție uriașă, în sensul că PSD a cheltuit la nivel național 9 lei pentru un vot, PNL-6 lei, iar Alianța USR-PLUS doar 0,5 lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.