Politică

VIDEO | Cătălin Toma candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al CJ Vrancea îi dă replica lui Marian Oprișan

Ziarul de Vrancea
27 aug 2020 2545 vizualizări

Miercuri 26 august 2020, Cătălin Toma președintele PNL Vrancea și candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la postul de președinte al Consiliului Județean Vrancea a dat o replică acuzațiilor și limbajului folosit de președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, în ședința extraordinară de marți 25 august 2020 a CJ Vrancea. 

Cu acest prilej  președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că Guvernul Orban și parlamentarii PNL Vrancea au reușit să aducă multe investiții în județ, în doar 9 luni de guvernare, cu mult mai multe lucruri decât a făcut șeful PSD Vrancea în cei peste 25 de ani de când se află în conducerea Consiliului Județean. Cătălin Toma s-a referit concret și la  atitudinea și limbajul lui Oprișan față de liberali. ”Din păcate, Oprișan a făcut exces de zel de a folosi un limbaj neadecvat funcției. Marian Oprișan s-a trezit, deodată, și-l acuză pe colegul ministru Ion Ștefan, ceea ce e caracteristic educației lui Oprișan. Eu nu-i răspund pe același ton. Vreau să le spun cetățenilor că Ion Ștefan a făcut în 9 luni pentru Vrancea cât n-a făcut Oprișan în 27 de ani. Ion Ștefan a făcut lucruri extrem de importante pentru Vrancea, a deblocat investițiile prin PNDL, POR etc, a demarat concret marile investiții la Autostrada Moldova A7, la drumul expres Focșani – Brăila, la Baza de tratament de la Vizantea-Livezi, a semnat proiectul de modernizare a taberei Gălăciuc și de investiții importante în municipiul Focșani, precum modernizarea Colegiului Național Unirea”, a precizat Cătălin Toma. Cătălin Toma a amintit în replica sa și de proiectul de 80 de milioane de euro pentru finalizarea Canalului Siret – Bărăgan pe zona județului Vrancea, de reabilitarea și turnarea covorului asfaltic pe 50 de kilometri de drumuri naționale din județ (vor fi 120 de kilometri până la sfârșitul acestui an, față de 12 kilometri tot anul 2019), cu refacerea podului de la Jitia și a altor 14 poduri de pe DN 2N.

Întârzierea proiectelor cu fonduri europene, derulate de Consiliul Județean a fost o altă probleamă abordată în intervenția de miercuri 26 august 2020 de Cătălin Toma. Concret liderul PNL Vrancea s-a referit la faptul că , județul nostru a avut mult de suferit, iar bugetul vrâncenilor va avea de suportat contravaloarea proiectelor de milioane de euro, precum cel de la Crângul Petrești sau cel al sistemului integrat de management al deșeurilor de la Haret. ”Consiliul Județean Vrancea este pe punctul de a pierde o finanțare uriașă. Proiectul sistemului de management integrat al deșeurilor a început acum 11 ani și suntem aproape de a pierde 43 de milioane de euro. Oprișan nu a fost în stare să realizeze nici acest proiect. În acele gunoaie sunt și promisiunile lui Oprișan, cum promisiunile lui Oprișan, de-a lungul anilor, sunt niște gunoaie. Dacă vom ajunge să plătim din banii vrâncenilor pierderile de zeci de milioane de euro din fondurile europene, atunci va fi pusă în pericol chiar funcționarea Consiliului Județean. Vreau să spun foarte clar că vor fi trase la răspundere toate persoanele implicate în acest proiect. Cine a greșit să plătească, dacă se va pierde finanțarea europeană.”, a susținut în intervenția sa președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.