Politică

VIDEO | Cadidații la alegerile locale din trei județe ai partidului Împreună Pentru Moldova (ÎPM) și-au dat întâlnire la Focșani

Ziarul de Vrancea
28 iun 2020 1693 vizualizări

Sâmbătă, 27 iunie 2020, a avut loc la Focșani întâlnirea Biroului Politic Național al Partidului Împreună pentru Moldova (ÎPM).

Formațiunea politică s-a înființat la începutul acestui an, la Iași, ca un partid regional. La întâlnirea de la Focșani au participat președintele formațiunii, Ionel Apostol, precum și candidații filialelor constituite până acum în țară. Aceștia sunt următorii: Cătălin Urtoi și Dragomir Tomașeschi - cadidați pentru Primăria și Consiliul Județean Iași, Marius Stan - candidat pentru Primăria Galați și Liviu Macovei - candidat independent, dar susținut de ÎPM la Primăria Focșani.

În Vrancea, filiala județeană a Partidului Împreună Pentru Moldova este condusă de fostul președinte al USR Vrancea, Cosmin Timofte. Acesta este sprijinit în activitatea politică nou începută de câțiva dintre foștii colegi, excluși, suspendați sau demisionari din USR Vrancea. În cadrul întâlnirii cu presa locală de sâmbătă de la Focșani, fliala Vrancea a partidului ÎPM și-a anunțat disponibilitatea pentru colaborare cu forțele non-PSD, pentru a îndepărta PSD de la conducerea administrației vrâncene și focșănene. De asemenea, noul partid și-a reafirmat susținerea candidatului independent Liviu Macovei pentru funcția de primar al municipiului Focșani.

În declarația sa, Liviu Macovei și-a exprimat public la întâlnirea de sâmbătă interesul pentru coagularea forțelor non-PSD din municipiul Focșani și din întreg județul, precizând însă că nu a fost, deocamdată, invitat la discuțiile care au demarat zilele trecute între celelalte forțe politice din Vrancea. ”Alianța la nivel județean este un demers foarte bun și urmează discuții pentru municipiul Focșani. Trebuie să fie mai multe discuții, iar candidat să fie cel cu șanse mari să câștige. Putem găsi varianta câștigătoare”, a menționat Liviu Macovei.

Referitor la candidatura sa la Primăria Focșani, Liviu Macovei a respins acuzația că aceasta ar face jocurile PSD.

”Alături de mine sunt foarte mulți oameni de calitate care au lucrat cu mine la această candidatură și care mă susțin, oameni din PNL, oameni din USR, atât membri cât și simpatizanți sau votanți, nu am încă niciun PSD-ist la mine în echipă. La fel, am avut discuții și invitații din partea mai multor partide de a candida din partea lor, niciuna însă cu sau de la PSD. În Focșani și în Vrancea mai există și alte partide decât PSD și PNL, partide dintre care o bună parte, probabil, vor susține candidatura mea. Există o preconcepție politică și electorală mai mult în zona conducerii PNL Vrancea, în sensul în care  toate forțele angrenate într-un fel sau altul în competiția pentru Primăria Focșani sunt cumva obligate să susțină candidatul PNL pentru că altfel ar face jocurile PSD. A spus-o chiar destul de răspicat președintele filialei acum câteva zile. Ei bine, eu nu mă simt obligat să susțin aprioric pe nimeni și nici să-mi retrag candidatura, ca gest împotriva cuiva. Candidatura mea este pentru Focșani și pentru focșăneni, nu este o candidatură împotrivă”, a ținut să sublinieze Liviu Macovei. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.