Politică

VIDEO | Alianța USR-PLUS poate candida! Înalta Curte a anulat decizia BEC

Ziarul de Vrancea
8 mar 2019 849 vizualizări

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ le-a admis vineri seară contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutin.

 

ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

„Au încercat să ne oprească și am învins. Este prima victorie din această campanie. Și nu este doar victoria noastră, a Alianței, este victoria tuturor celor care își doresc să trăiască într-o țară civilizată, în care legea este aceeași pentru toți. Ne întoarcem în stradă, la semnături”, transmite președintele USR Dan Barna.

„S-a făcut dreptate. Vom merge în alegeri și vom învinge, pentru că electoratul are nevoie de o alternativă reală. Am văzut împreună ce înseamnă birocrația și România nefuncțională. Misiunea noastră este să schimbăm această stare pentru că românii ne-o cer. Vom lupta și ne vom dedica total. Mulțumim tuturor celor care cred în democrație și în România europeană. Avem cu ce ne mândri și acum avem cu cine vota”, subliniază președintele PLUS Dacian Cioloș.

Alianţa USR-PLUS a contestat, vineri, decizia Biroului Electoral Central care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. „Vom merge mai departe, indiferent de decizia ICCJ în care avem foarte mare încredere”, a spus Dan Barna, la Timişoara.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă, joi, de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta "până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat".

otrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Vineri, Nicuşor Dan s-a reînscris în USR pentru a putea contrasemna în mod legal protocolul alianţei USR-PLUS.

Text informații + foto+ VIDEO :digi24.ro

Citiți și vizionați și:VIDEO | Dacian Cioloș: Am avut puțin emoții după decizia BEC, dar am avut încredere în justiție

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat vineri seara la Digi24, după ceÎnalta Curte a anulat decizia Biroului Electoral Central și a decis că Alianța 2020 USR PLUS se poate înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare 2019, că speră ca în câteva zile coaliția să încheie adunarea semnăturilor pentru a depune listele.

„Am avut puțin emoții după decizia BEC, dar am avut încredere în decizia justă a Înaltei Curți și am avut dreptate să avem încredere”, a comentat Dacian Cioloș decizia luată de instanța supremă.

Citiți și:  Dacian Cioloș, la Digi24: Vom găsi formula juridică legală să candidăm. Avem încredere în justiție

Reacția PSD după decizia BEC în cazul Alianței USR-PLUS: Să aibă încredere în justiție

„Din punctul nostru de vedere, urmează să continuăm să strângem semnăturile de care avem nevoie să depunem listele. Ne bucurăm că Înalta Curte a recunoscut Alianța, continuăm ceea ce am început, anume,să arătăm românilor că există o alternativă politică”, a declarat Dacian Cioloș.

„În câteva zile sperăm să încheiem adunarea semnăturilor și vom continuă campania în țară, în momentul de față ne aflăm la Timișoara”, a precizat liderul PLUS. 

Alianţa USR-PLUS a contestat, vineri, decizia Biroului Electoral Central care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. „Vom merge mai departe, indiferent de decizia ICCJ în care avem foarte mare încredere”, a spus Dan Barna,la Timişoara.

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ le-a admis vineri seară contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutin. ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

Citiți și:  Liderul ALDE din PE, mesaj de susținere pentru Alianța USR-PLUS: „Autoritățile române nu trebuie să constrângă democrația”

Text informații + foto+ VIDEO :digi24.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.