Politică

VIDEO | Alegeri interne cu câte un singur candidat pe funcție la PNL Focșani. Secretarul de stat în MDLPA, Nicu Tănase, a fost reales președinte

Ziarul de Vrancea
13 iul 2021 2905 vizualizări

Alegerile interne din PNL Focșani s-au organizat duminică, 11 iulie 2021, începând cu ora 10:00 la Pensiunea Sara.

Secretarul de stat în MDLPA Neculai Tănase a fost, singurul candidat la funcția de președinte al organizației PNL Focșani.El  a obținut 358 de voturi și va conduce organizația în următorii patru ani.

Funcțiile de prim vicepreședinți au fost ocupate de consilierii locali Alina Drumea și Victor Dumitru.

Cei opt vicepreședinți ai organizației sunt: Corneliu Dumitru Gheoca, Livia Silvia Marcu, Cristian Zîrnă, Ionel Costea, Viorica Daniela Dogaru, Nicolae Răduță, Mihaela Dogaru și Mircea Lazăr. 

Conform celor precizate public de candidatul la funcția de președinte a organizației PNL Focșani, Nicu Tănăase înaintea exercitării votului de către participanți, printre alte obiective propuse pentru mandatul 2021-2025, o prioritate o reprezintă pentru organizație câștigarea postului de primar al municipiului Focșani la alegerile locale din anul 2024.

Pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte s-au înscris, inițial, 3 candidați (toți consilieri locali): Alina Drumea, Costel Bîrsan și Victor Dumitru. Costel Bîrsan și-a anunțat retragerea din cursă și, în urma rezultatului votului, au fost aleși Alina Drumea și Victor Dumitru. Deși își anunțase retragerea din competiție, Costel Bîrsan a primit 55 de voturi din partea colegilor săi de partid. În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Corneliu Gheoca, Livia Marcu, Ionel Costea, Nicolae Răduță, Cristian Zîrnă, Viorica Dogaru, Mihaela Dogaru, Mircea Lazăr. De asemenea, au mai fost aleși 15 membri în Biroul Politic Local și trezorierul organizației. Din BPL mai fac parte, ca membri de drept, un secretar general (propus de președintele organizației municipale), 2 secretari generali adjuncți și președinții organizațiilor speciale: de femei, de tineret, de seniori și a oamenilor de afaceri. Pe timpul desfășurării conferinței de alegeri a PNL Focșani desfășurată duminică 11 iulie 2021, la Pensiunea Sara cei care au luat cuvântul și-au exprimat susținerea pentru alegerea lui Ludovic Orban în funcția de președinte al Partidului Național Liberal la congresul național din 25 septembrie. Conferința județeană de alegeri la PNL Vrancea se va desfășura pe data de 1 august 2021.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.