Politică

VIDEO | Alegeri interne amânate cu acuzații de fraudă și prezența poliției la sediul USR-PLUS Focșani

Ziarul de Vrancea
15 iun 2021 3159 vizualizări

Alegerile interne ale organizației municipale USR PLUS Focșani incluse în calendarul post-fuziune a celor două formațiuni politice, care fuseseră programate la acest sfârșit de săptămână, au fost anulate și vor fi reluate la finalul lunii iunie 2021.

Se întâmplă acest lucru ca urmare a acuzațiilor de fraudă și a incidentelor de sâmbătă și mai ales de duminică, zi în care inclusiv prezența polițiștilor a fost solicitată prin apel 112 la sediul USR-PLUS Focșani.

Reamintim că pentru funcția de președinte al organizației municipale USR PLUS Focșani au intrat în cursă secretarul de stat Corina Atanasiu, care până acum a ocupat funcția de președinte USR Focșani și subprefectul Radu Țigănuș, președinte PLUS Vrancea până la fuziunea cu USR.

În fapt, așa cum Ziarul de Vrancea v-a informat, discutăm de două tabere care se luptă pentru șefia organizației USR-PLUS Focșani și a celei județene.

Subprefectul Radu Țigănuș, actualul președinte al organizației județene PLUS, și Mihăiță Lepădatu, președintele în funcție al USR Vrancea, se luptă pentru șefia organizației județene USR-PLUS Vrancea și a celei a USR-PLUS Focșani cu Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, care concurează la șefia organizației județene USR-PLUS Vrancea împreună cu secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, care vrea să-și păstreze funcția de președinte al USR-PLUS Focșani.

O analiză publicată recent în Ziarul de Vrancea în legătură cu apropiatele alegeri interne din USR-PLUS Vrancea poate fi citită accesând titlul alăturat: Ce tabere se pregătesc să se confrunte în alegerile interne din USR-PLUS Vrancea.

Revenind la alegerile de la organizația municipală USR-PLUS Focșani, acestea au fost convocate pentru sâmbătă, 12 iunie, urmând să fie reluate duminică, 13 iunie, în cazul în care nu sunt prezenți la vot suficienți membri ai organizației Focșani din cadrul partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR și PLUS (ceea ce s-a și întâmplat).

Conform informațiilor Ziarului de Vrancea, sâmbătă, Corina Atanasiu (candidatul și președintele USR Focșani în funcție) a contestat modul în care au fost concepute buletinele de vot, iar Biroul Național al partidului i-a dat dreptate. După aceea, noaptea, Biroul Politic al USR PLUS Focșani a convocat din nou alegeri pentru duminică, 13 iunie 2021, însă de această dată s-a lăsat cu un scandal devenit public.

Despre tot ce s-a întâmplat în cele două zile la USR-PLUS Focșani, reprezentanții ambelor tabere susțin că au dreptate și că de vină pentru ceea ce s-a petrecut este partea adversă.

Ce spun despre ce s-a întâmplat subprefectul Radu Țigănuș și președintele USR Vrancea Mihăiță Lepădatu

Ce spune subprefectul Radu Țigănuș despre cele petrecute la alegerile de la USR-PLUS Focșani 

Subprefectul Radu Țigănuș, contracandidatul Corinei Atanasiu, a făcut duminică un live din sediul USR pe pagina sa de Facebook și a acuzat că alegerile sunt fraudate de către Corina Atanasiu și de Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, care și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al organizației județene împotriva actualului președinte, Mihăiță Lepădatu. La puțin timp după transmisie, Radu Țigănuș a șters filmarea de pe pagina sa de Facebook. Imaginile au rămas însă în spațiul public.

Urmăriți-le în VIDEO de mai jos

Spre finalul zilei de duminică, Radu Țigănuș a revenit cu lămuriri amănunțite, însoțite de fotografii și de un alt VIDEO:

Despre ziua de astăzi! (N.R DUMINICĂ 13 IUNIE 2021)

Din păcate, am asistat cu toții la un exercițiu care se dorea a fi democratic. Dar nu a fost!

Duminică dimineață, în jurul orei 01.00 a.m., președintele USR-PLUS Filiala Focșani, Atanasiu Corina a convocat Adunarea Generală a Filialei Focșani pentru data de 13.06.2021, ora 10:00 cu reconvocare la ora 12:00.

Procedura privind alegerile interne prevede clar la cap.IV, alin.6 că prerogativa convocarii Adunărilor General(AG-urilor) este exclusiv în sarcina Birourilor Județene reunite.

De asemenea, dumneaei a decis, tot “noaptea ca hoții”, formarea unei noi comisii electorale, neținând cont că Adunarea Generală (AG) Filiala Focșani avea deja stabilită comisia.

În cadrul Procedurii se prevede foarte clar că se pot admite candidaturi pentru funcția de membru în Comisia Electorală (CE) cu cel mult 7 zile înainte de Adunarea Generală( AG). Atanasiu Corina nu a ținut cont nici de această prevedere si, având susținerea colegului ( împreună cu partenerul ei fidel) Mălureanu Liviu, a mers mai departe în acest demers, total nestatutar!

În pofida tuturor recomandărilor de a stopa procesul electoral, venite din partea membrilor din Comisia Tehnică de Fuziune cât și din partea Secretarului General USR dl. Marussi, Mălureanu Liviu și Atanasiu Corina au mers mai departe, întrucât miza era mare: câștigarea cu orice preț a alegerilor din cadrul Aadunării Generale Focșani!

Iar pentru a câștiga alegerile, s-au dedat la practici mai puțin ortodoxe. (dezonorante)

Astăzi, în proximitatea sediului USRPLUS, Mălureanu Liviu a fost surprins cu o sacoșă plină cu buletine de vot precompletate, care urmau să fie distribuite către membrii votanți. Mai mult de atât, a fost surprinsă în direct (video) o membră USRPLUS, care avea deja asupra sa un asemenea exemplar de buletin de vot și care facea instructaj la fața locului, membrilor care așteptau sa voteze și care habar nu aveau că trebuie să o voteze doar pe Atanasiu Corina și pe echipa dânsei.

În momentul în care a observat că membrii USR-PLUS de bună credință încearcă să stopeze acest furt, dna Atanasiu a sunat la 112 și a reclamat că o persoană hărțuiește membrii care așteptau să voteze. În fapt, persoana care "hărțuia" nu facea altceva decât să filmeze, să documenteze frauda și să o oprească.

Am ajuns și eu la sediul USR-PLUS din Bd. Unirii Focșani și am putut constata toate cele relatate mai sus!

Într-un sfârșit, alegerile au fost stopate, dar doar după ce unul dintre membrii corecți USR-PLUS a observat că buletinul de vot folosit era viciat! O candidată figura pe buletin de 2 ori în aceeași listă!

Drept urmare, alegerile pentru filiala Focșani au fost reconvocate in zilele de 26 și 27 Iunie 2021.

Despre membrii aduși cu autobuzul din Crucea Roșie Română nu are rost să vă mai povestesc! Las pozele să vorbească de la sine.

În încheiere, aș dori să imi cer scuze fața de toți membrii USRPLUS, care au venit astăzi să voteze corect și care, fara voia lor, au fost martorii acestui circ.

In mod special, celor doi membri din Comisia Electorală (nestatutară de altfel), pe care i-am acuzat pe nedrept de implicare în tentativa de fraudare a alegerilor. Si au indeplinit sarcinile conform procedurii si nu au avut nici o vină!

Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor de bună credință și să ii asigur că, atât timp cât am să fac parte din acest partid, NU AM SA PERMIT astfel de tentative de fraudă!

USR PLUS este, inca, cea mai buna alternativă politica din Romania, DAR e o lupta, pentru că sunt inca multe aspecte care trebuiesc ajustate si corectate, pe plan intern/ in interiorul partidului.

Ne străduim. Vom reusi! Aveti rabdare!”-Radu Țigănuș

Ce spune Mihăiță Lepădatu, actualul președinte al organizației USR Vrancea, despre ce s-a întâmplat la alegerile de la USR-PLUS Focșani

Astăzi (n.r - duminică 13 iunie 2021) am avut o ședință a birourilor reunite și am decis o nouă reconvocare a alegerilor pe 26 iunie și decalarea conferinței județene pe 4 iulie. Au fost sesizări privind dreptul de vot al unor membri care nu aveau cotizațiile plătite. A fost contestată și calitatea de membri a unor membri USR Focșani. Ieri (n.r. sâmbătă 12 iunie 2021) a fost prima convocare, iar în timpul procesului electoral Corina Atanasiu a contestat buletinele de vot, iar Biroul Național i-a dat dreptate. Azi noapte au convocat o nouă adunare generală.

 În timpul procesului electoral au venit cu buletine de vot precompletate, o tactică pesedistă, lucru de înțeles, pentru că mulți provin de la PSD. Acesta este noul USR propus de Liviu Mălureanu și Corina Atanasiu, cu oameni de la Cruce Roșie. Știm cu toții relațiile Corinei Atanasiu cu Rodica Davidean, directoarea Crucii Roșii. Pentru 82 de persoane s-a suspendat calitatea de membru pentru că procesul de înregistrare în partid a fost viciat. Au mai fost 91 de membri care nu au dovedit că au achitat cotizația,

Ce spun Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, și Corina Atanasiu, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, despre ce s-a întâmplat la alegerile de la USR-PLUS Focșani

Liviu Mălureanu, candidat anunțat la funcția de președinte al USR-PLUS Vrancea:”Părerea mea este că s-a depășit mult limita bunului simț. Eu cred că lucrurile trebuiau să rămână în partid, pentru că subprefectul a adus acuzații nefondate care fac rău partidului în primul rând. Avem unde să facem sesizări, dacă s-a făcut o greșeală. Mi se pare o iresponsabilitate maximă să faci live și să îi acuzi pe cei din partid că sunt hoți. Dacă ajungem la genul acesta de abordări, lucrurile nu trebuie făcute publice, pentru că pe oameni nu cred că îi interesează, pe ei îi interesează să guvernăm, să facem spitale, drumuri. Ieri a fost o problemă, Biroul Național a decis să anuleze alegerile, fără scandal, pentru că așa funcționează un partid. Asta cu ieșitul în public nu ajută pe nimeni. În privința membrilor, acuzațiile sunt sută la sută false, pentru că s-au făcut contestații la București, un for independent a analizat contestațiile și s-a generat o listă de membri, pe care nu putem interveni noi la nivel local”.

Corina Atanasiu, candidat la funcția de președinte al organizației USR-PLUS Focșani: „Poliția a venit la solicitarea mea, după ce unul dintre membrii noștri de partid a devenit agresiv cu alte două colege care își așteptau rândul la vot. Probabil că, înfierbântat de miza acestor alegeri, sub imperiul momentului, respectivul nu s-a mai putut controla. A devenit agresiv cu cele două colege, a început să facă scandal și chiar să tragă de poșeta uneia dintre ele. Cum nu se liniștea, am solicitat intervenția unui echipaj de poliție”.

Ea a precizat că deoarece vremea era urâtă, polițiștii au fost invitați în sediul partidului ca să ia declarații celor implicați în conflict.

„Din păcate, unii au încercat să profite de acest incident ca să-i dea o altă conotație, crezând că vor avea de câștigat. Nu a fost nici o fraudă și nici o tentativă de fraudare a alegerilor”, a mai spus președintele USR Focșani.

Potrivit spuselor sale, după incidentul cu poliția, alegerile au fost suspendate, urmând să fie reluate la o dată ulterioară, la finalul lunii iunie. Ea a precizat că Biroul Județean al USR s-a reunit în după amiaza zilei de duminică și a stabilit acest lucru, urmând ca data exactă să fie validată de conducerea organizației Focșani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.