Politică

VIDEO | Aflat în vizită la Focșani, Ciolacu îl vede pe Oprișan vicepreședintele lui Cătălin Toma la CJ Vrancea

Ionel Sclavone
19 oct 2020 4753 vizualizări

Din declarațiile pe care le-a dat duminică, 18 octombrie 2020, cu prilejul unei scurte vizite la Focșani, președintele PSD Marcel Ciolacu pare să fi hotărât soarta fostului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 

În compensație, după ce a pierdut președinția Consiliului Județean și a fost demis de la conducerea organizației PSD Vrancea, Marian Oprișan va fi susținut să ocupe poziția de vicepreședinte al instituției pe care a condus-o vreme de douăzeci de ani.

Aflat într-o vizită de lucru la Focșani, Marcel Ciolacu a declarat că Marian Oprișan va fi vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea, unde va face majoritate cu cei doi consilieri județeni pe care i-a obținut ALDE.

„Din punctul meu de vedere, domnul Oprișan ar trebui să fie vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea. Am încheiat un protocol cu ALDE și vom avea majoritate”, a declarant, laconic, liderul PSD.

Marcel Ciolacu, care ocupă și poziția de președinte interimar al filialei PSD Vrancea a făcut o plimbare prin Focșani, duminică 18 octombrie 2020, dimineață, însoțit de mai mulți membri ai organizației locale, strângând semnături pentru alegerile parlamentare.

De la întâlnirea cu șeful PSD Marcel Ciolacu au lipsit chiar baronul de Vrancea, Marian Oprișan, dar și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, care a declarat că ar fi infectat cu noul coronavirus. Acestuia din urmă, Marcel Ciolacu i-ar fi propus să preia conducerea interimară a PSD Vrancea, în ședința în care conducerea centrală a hotărât demiterea lui Oprișan.

Primarul Cristi Misăilă a refuzat propunerea venită din partea președintelui partidului, iar după mai puțin de 24 de ore, a dat o declarație de presă în care a spus că Oprișan n-ar fi trebuit înlocuit de la conducerea PSD Vrancea. El a afirmat că acesta ar trebui să rămână președinte până la organizarea unor noi alegeri pentru conducerea organizației.

„… Consider că nu este momentul pentru o asemenea schimbare, iar domnul președinte Marian Oprișan a demonstrat că este un om politic care s-a luptat pentru binele vrâncenilor. Conducerea organizației județene trebuie să fie aleasă în mod democratic, prin alegeri, și nu impusă. Însă nu cred că pot fi organizate alegerile în organizație până la parlamentare.…”, spunea primarul Misăilă la o zi după ce Oprișan a fost destituit de la conducerea organizației PSD Vrancea.

Potrivit informațiilor vehiculate în presa locală, duminică, Marian Oprișan l-ar fi așteptat pe Marcel Ciolacu la sediul partidului, înconjurat de mai mulți apropiați. Președintele PSD a ignorat invitația baronului de Vrancea, iar după periplul printre focșăneni a urcat în mașină și s-a întors la București.

Trebuie menționat că președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost destul de expeditiv duminică în vizita de la Focșani și nu a dorit să ofere mai multe informații jurnaliștilor care i-au pus întrebări pentru a afla amănunte, grăbindu-se să plece.

Neoficial s-a vehiculat informația că după ce a fost demis de la conducerea PSD Vrancea, Marian Oprișan ar fi încercat să își păstreze influența în organizație și să găsească o cale să revină la conducere așa cum a mai procedat și în trecut când a mai fost pus în astfel de situații. Una dintre variantele la care ar fi apelat Oprișan ar fi să obțină un mandat de parlamentar, ceea ce i-ar conferi în continuare autoritate. Din câte se pare, Marcel Ciolacu nu agreează această variantă, însă vrea să îi dea  fostului baron posibilitatea de deveni vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea.

După publicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor locale din 27 septembrie 2020, se știe că PSD și Alianța PNL- USR- PLUS sunt la egalitate în CJ Vrancea, cu 15 consilieri fiecare, în timp ce ALDE are doi consilieri, care vor fi decisivi în stabilirea majorității. Dacă protocolul anunțat de președintele PSD cu ALDE va funcționa, atunci liberalul Cătălin Toma va avea o viață grea în funcția de președinte al Consiliului Județean, fără majoritate și cu vicepreședinți de la PSD și ALDE.

Citiți și:Cum și cine va conduce județul Vrancea în următorii patru ani? Ce spune omul de care depinde soarta lui Oprișan


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.