Politică

VIDEO | Acord politic parafat de PNL Vrancea cu Partida Romilor Pro Europa pentru alegerile locale

Ziarul de Vrancea
4 iul 2020 1839 vizualizări

În cadrul unie conferințe de presă desfășurată joi 2 iulie 2020 la sediul Partidului Național Liberal Vrancea, a fost prezentat primul acord politic între forțele opoziției  din județul nostru. între PNL Vrancea și Partida Romilor ”Pro Europa” Vrancea
 

La conferința de presă desfășurată joi 2 iulie 2020 primul acord politic între forțele opoziției încheiat între PNL Vrancea și Partida Romilor ”Pro Europa” Vrancea a fost făcut public în prezența  președintele filialei Vrancea a PNL, senatorul Cătălin Dumitru Toma, și a invitaților acestuia reprezentanții Partidei Romilor, deputatul Daniel Vasile și președintele filialei vrâncene, Constantin Toader.

Conform acordului prezentat în schimbul sprijinului oferit la alegerile locale, liberalii au oferit locuri pe liste candidaților Partidei Romilor în 11 localități din Vrancea, precum și la Consiliul Județean. De asemenea, candidatul PNL la Primăria Slobozia Bradului este, de asemenea, de etnie romă.

Astfel Partida Romilor va avea candidați pe listele PNL, pe locuri eligibile, în Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Vidra, Suraia, Vulturu, Măicănești, Sihlea, Tâmboești, Slobozia Bradului, unde candidatul PNL la funcția de primar este de etnie romă. Președintele Partidei Romilor Vrancea va fi pe loc eligibil pe lista PNL pentru Consiliul Județean Vrancea.

Ce au declarat despre acordul politic parafat preprezentanții partidelor aliate: 

Deputatul Daniel Vasile, reprezentantul minorității rome în Parlamentul României. ”Mulțumesc PNL Vrancea că a dat curs acestei inițiative care asigură pentru cetățenii județului Vrancea accederea în secolul XXI. Este un proiect politic căruia organizația noastră i-a dat curs, este un acord de durată, viabil pentru cetățenii de etnie romă, pentru toți cetățenii județului Vrancea. Este un acord care vizează participarea romilor la luarea deciziilor în comunitățile în care trăiesc. Alegerile locale sunt cele mai importante și sper ca la acest acord să adere și alte forțe politice, spre binele cetățenilor județului Vrancea”

Constantin Toader, președintele filialei Vrancea a Partidei Romilor ”Pro Europa”.:”Vă mulțumesc pentru deschidere și pentru invitarea noastră la acest proiect. Consider că este cea mai importantă hotărâre pe care am luat-o până acum.Încheiem acest acord politic pentru sprijinirea reciprocă pentru tot ceea ce înseamnă campanie și multe alte lucruri pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor români de etnie romă”

Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea:”În ultima perioadă au avut loc discuții cu toate forțele anti – Oprișan.Cu USR-PLUS am avut cele mai multe discuții. Din partea PNL avem deschidere totală pentru a ajunge la un acord care să aducă voturile necesare pentru a scăpa Vrancea de dictatura pesedistă. În acest moment putem spune că am definitivat ceva concret, acest acord cu Partida Romilor Pro – Europa. (…)  PNL, prin care candidații pe care îi avem, asumați de Biroul Politic Național, respectiv eu la Consiliul Județean și ministrul Ion Ștefan la Primăria Focșani, avem toată încrederea că împreună putem să facem un joc din care Vrancea să iasă învingătoare”,

”Orice călătorie începe cu un prim pas, iar astăzi a fost făcut unul, prin semnarea acordului politic cu Partida Romilor „Pro Europa”. Filiala Vrancea a Partidului Național Liberal m-a mandat ca împreună cu deputatul Ion Ștefan să facem tot ce este posibil să aducem lângă noi oameni care consideră că drumul pe care este dus județul de către Oprișan se termină într-o prăpastie, care își doresc cu adevărat o schimbare. Am întins mâna tuturor oamenilor politici din Vrancea pentru ca din toamnă să numărăm realizări în infrastructură, sănătate, turism și agricultură, nu doar panglici tăiate cu fast și oameni aduși cu arcanul să aplaude. Mulți își doresc să devină oameni politici, unii având chiar multe calități pentru a reuși, dar validarea acestora nu este făcută decât de electorat. Așa cum fotbalul se joacă pe goluri, nu pe impresie artistică, politica este pe voturi. Echipa Partidului Național Liberal Filiala Vrancea este pregătită să facă istorie, bineînțeles alături de voi, vrâncenii, care prin votul vostru veți consfinți ieșirea județului din baronat.”-Catalin Toma-contul de facebook 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.