Politică

VIDEO | Cum a debutat, în 2023, reforma sistemului sanitar în Vrancea? Noul director al DSP, fix același din anii 2009-2020, și-a lăsat barbă!

Ziarul de Vrancea
14 ian 2023 3305 vizualizări

După numirea neanunțată public, decât la insistențele presei locale, a medicului stomatolog dr.Cătălin Graur la șefia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, care a avut loc pe 03 ianuarie 2023, încep să apară, iată și alte semnale ale unei reforme declanșate la nivelul sistemului sanitar din județ. În primul rând, probabil ca să nu-și dea seama prea mulți contribuabili vrânceni că noul director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, medicului stomatolog dr.Cătălin Graur, este fix același care a mai fost la conducerea sistemului de sănătate județean, între anii 2009-2020, acesta a apărut în prima sa ieșire publică, ce poate fi vizionată în VIDEO de mai jos, cu un nou look, cu barbă! Rămâne de văzut ce alte schimbări se vor mai produce în sistemul de sănătate vrâncean după revenirea, cu o pauză de aproape trei ani a medicului stomatolog dr.Cătălin Graur la șefia Direcției de Sănătate Publică (DSP) din județul nostru. Un prim indiciu va fi, spre exemplu, dacă nu cumva îl vom vedea, tot într-un VIDEO, peste câteva săptămâni prezentat pe contul de facebook Instituția Prefectului Vrancea, pe Constantin Mîndrilă cu barbă! Prezentându-se ca fiind noul director, cu barbă, al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani .Dacă va fi așa, putem să nu avem vreo îndoială! Reforma sistemului de sănătate vrâncean, desfășurată în anul de grație 2023, are, în strămoșeasca barbă, cel mai potrivit și credibil simbol de prezentare publică!

Urmăriți-l în VIDEO de mai jos pe proaspătul director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea - „garantat Dorel Chitic”- primarul orașului Mărășești care l-a angajat 6 luni ca să poată reveni în postul din care demisionase în 2020, medicul stomatolog Cătălin Graur, cu barbă, făcând scurte precizări legate de măsurile de prevenție odată cu reînceperea cursurilor în unitățile de învățământ din județ și aducând totodată la cunoștința vrâncenilor noutățile din acest an din sitemul de sănătate județean. 

Direcția de Sănătate Publică Vrancea face câteva precizări scurte legate de măsurile de prevenție odată cu reînceperea cursurilor în unitățile de învățământ din județ. Totodată, aduce la cunoștința vrâncenilor noutățile din acest an.

 Prima noutate este faptul ca la nivelul Spitalului Județean de Urgență s-a înființat <<Centrul de evaluare a infecțiilor respiratorii pentru pacienții pediatrici>> care va funcționa de luni până vineri între orele 10.00-16.00.

După ora 15:00, există un <<Centrul de Permanența>> în Focșani, Cartierul Sud, înființat de către Primăria Municipiului Focșani, unde copiii pot fi consultați de către medici de familie.

 Triajul școlar se va desfășura in două etape :

Prima etapă, foarte importantă, este triajul la domiciliu, făcut de părinți. Aici, avem recomandarea de a nu aduce copiii în comunitate dacă prezintă simptome specifice de gripă sau viroze respiratorii.

A doua etapă o reprezintă triajul realizat de cadrele medicale sau cadrele didactice la nivelul unităților de învățământ, la începutul cursurilor.

 Unitățile de învățământ trebuie să asigure materialele necesare dezinfecției mâinilor și suprafețelor, asigură aerisirea periodică a încăperilor si alte activități specifice cu scopul de a realiza un mediu sigur pentru desfășurarea cursurilor.Recomandăm folosirea măștii de protecție de către cadrul didactic și eventual, de către elevi și studenți.”-Instituția Prefectului Vrancea

Citiți și:ZdV a avut, din nou, dreptate: Medicul stomatolog Cătălin Graur revine la șefia DSP Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.