Politică

VIDEO | În prima ședință a CA al Spitalului Județean Focșani, „Republica Mîndrilă” și-a declarat „independența” față de Guvern!

Ziarul de Vrancea
28 ian 2020 4008 vizualizări

Prima ședință a Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului Județean de UrgențăSfântul Pantelimon” Focșani, în noua sa componență a debutat luni cu un act de nesupunere a președintelui acestui organism față de ordinul ministrului sănătății. Asta au susținut într-o conferință de presă desfășurată luni, 27 ianuarie 2020, în jurul orelor 17:30, cei trei noi reprezentanți ai Ministerului Sănătății în Consiliului de Administrație al spitalului. După cum se știe, Ministerul Sănătății are în subordine la ora actuală principala unitate sanitară din județul nostru.

Într-o conferință de presă susținută luni la sediul PNL Vrancea, cei trei noi reprezentanți ai Ministerului Sănătății în organismul care ar trebui, conform legislației în vigoare, să conducă Spitalul Județean Focșani, respectiv medicul stomatolog Dragoş Cătălin Cozma, vicepreședinte PNL Focșani, consilierul judeţean PNL Alexandru Ciprian Epure şi consilierul local PNL Focșani Ana-Maria Dimitriu au povestit cum au fost trimiși practic ”la plimbare” de către medicul Mihai Nedelcu, cel de-al patrulea membru al CA, în prima ședință convocată după schimbarea componenței acestei structuri. Practic, din precizările noilor membri ai CA al spitalului județean Focșani, se conturează o dispută de uzură între apărătorii postului directorului unității sanitare, Constantin Mîndrilă, și  reprezentanții Ministerului Sănătății.Aceștia din urmă sunt teoretic apărătorii intereselor structurii care are în subordine unitatea sanitară din Focșani respectiv Ministerul Sănătății. Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani are în componența sa 4(patru) membri cu drept de vot .Aceștia sunt la ora actuală, conform ordinului de ministru 64/20.01.2020: Dragoş Cătălin Cozma, Alexandru Ciprian Epure şi Ana-Maria Dimitriu - reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Mihai Nedelcu din partea Consiliului Județean Vrancea.

Constantin Mîndrilă, managerul spitalului, are statut de invitat în CA, la fel ca și președintele Colegiului Medicilor. Teoretic, CA (în care ministerul are 3 reprezentanți și CJ Vrancea unul) are o putere mai mare decât managerul și poate propune măsuri împotriva acestuia.

La întrunirea de luni 27 ianuarie 2020 însă, noilor membri li s-a comunicat prin vocea președintelui CA, consilierul județean PSD Mihai  Nedelcu că ordinul amintit al ministrului nu este recunoscut la Focșani de gruparea care dorește cu orice  chip păstrarea spitalului în situația de acum. Drept urmare, pe site-ul spitalului județean Focșani .spitalvn.ro componența CA al spitalului județean apare în aceeși structură de dinaintea emiterii ordinului de ministru  64/20.01.2020  

Consiliul de Administratie

Presedinte

dr Mihai NEDELCU (CJ Vrancea)

Membri

Catalin GRAUR (MS)

Iuliana MIRCEA (MS)

Carmen GHEORGHIU (MS)

Ana – Maria Dimitriu, în conferința de presă. de luni 27 Ianuarie 2020

”Din păcate, această ședință a rămas fără finalitate. Domnul președinte al Consiliului de Administrație ne-a înmânat o înștiințare în care apreciază că ordinul Ministerului Sănătății este lipsit de interes. Dumnealui spune că a fost ales președinte prin majoritate simplă pe o perioadă de șase luni, pe 23 decembrie 2019, deci trebuie să rămână în funcție pentru șase luni. Practic, ne-am întâlnit ca să ne vedem”

În cadrul conferinței de presă de luni 27 ianuarie 2020, cei trei noi membri ai CA  au precizat că ei consideră că modul în care au fost tratați reprezintă un abuz și că vor aduce la cunoștința Ministerului Sănătății ceea ce s-a întâmplat.  Referitor la  noua ședință convocată de ei  marți, 28 ianuarie 2020 , aceștia au adăugat că se tem că vor întâmpina piedici în organizarea ei și dacă va fi nevoie se vor întâlni pe scările Spitalului Județean Focșani.

Marți 28 ianuarie 2020 dimineață va fi convocată o nouă ședință la CA, în aceeași zi, la ora 15.00, la care Mihai Nedelcu a anunțat deja că nu va fi prezent.

Așa cum Ziarul de Vrancea a mai publicat în articolul Când și cum va fi înlocuit directorul Constantin Mîndrilă de la șefia Spitalului Județean Focșani? având în vedere mizele financiare foarte mari forțele intrate în joc pentru păstrarea stării de lucruri actuale în unitatea sanitară din Focșani sunt unele pe măsură.Ceea ce s-a întâmplat luni 27 ianuarie în prima încercare de ședință a CA al spitalului, din 2020, dovedește că am avut dreptate!

Reamintim că într-un interviu acordat televiziunii Atlas TV Focșani în decembrie anul trecut, directorul Constantin Mîndrilă a făcut câtvea precizări privind situația sa. Cea mai importantă concluzie care se desprinde din acest interviu este aceea că, având în vedere miza financiară foarte mare a fotoliului, atât pentru el, cât și pentru susținătorii săi, aceștia din urmă au avut grijă să-i securizeze la maxim posibil, din timp, postul. 

Astfel, Mîndrilă are concurs pe post dat din anul 2018, pe 4 ani, și audit realizat de ministerul condus de ministrul PSD, în ultimele luni de guvernare ale acestei formațiuni politice în 2019. 

Acum în ianuarie 2020,  spitalul județean Focșani pare și se comportă ca o redută cucerită de gruparea Mîndrilă!Care va face tot ce-i stă în putință să nu o cedeze!

Ieri, luni 27 ianuarie 2020,de exemplu, s-a demonstrat practic că deși în logica matematică întodeauna cifra 3 este mai mare decât cifra 1, în situația concretă de la spitalul județean Focșani realitatea nu are  legătură cu logica  

Sau altfel spus, în prima ședință din 2020 a CA al spitalului județean Focșani, ”Republica Mîndrilă” și-a declarat „independenţa  față de Guvernul României!

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.