Politică

VIDEO | Patru consilieri județeni PSD au anunțat că nu vor vota proiectul transformării fostei Prefecturi Putna în universitate

Ziarul de Vrancea
14 mar 2021 4136 vizualizări

Într-o conferință de presă susținută vineri, 12 martie 2021, patru consilieri județeni PSD, au anunțat că nu vor vota proiectele de hotărâri propuse pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Vrancea de luni, 15 martie 2021, în care se propune acordarea spațiilor sediului fostei Prefectuti Putna universităților din Iași și București pentru a-și deschide filiale la Focșani. Aleșii județeni social-democrați au solicitat retragerea celor două proiecte de hotărâri pe acest subiect de pe ordinea de zi.

Reamintim că în ședința ordinară a CJ Vrancea programată luni, 15 martie 2021, pe ordinea de zi sunt propuse următoarele două proiecte:

„25. Transmiterea în folosință gratuită către Universitatea  «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, pe o perioadă de 10 ani, a suprafeței construite de 1130,23 mp și a unei suprafețe de teren de 1288,5 mp din imobilul Sediul Consiliul Judeţean - Prefectura Putna, aflat în domeniul public al județului Vrancea, situat în Municipiul Focșani, strada Republicii nr. 71”

Iniţiator: Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea

„26. Transmiterea în folosință gratuită către Universitatea din București, pe o perioada de 10 ani, a unei suprafețe construite de 1205,76 mp și a unei suprafețe de teren de 1288,5 mp din imobilul Sediul Consiliul Judeţean - Prefectura Putna, aflat în domeniul public al județului Vrancea, situat în Municipiul Focșani, strada Republicii nr. 71”

Iniţiator: Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea

În conferința de presă susținută vineri, 12 martie 2021, 4 consilieri județeni PSD au anunțat că nu vor vota cele două proiecte, justificând că ele au fost ințiate „prea repede” în comparație cu timpul îndelungat în care sediul fostei Prefecturi Putna a fost reabilitat (n.r. - după 14 de ani de lucrări care păreau că nu se mai finalizează; construită în 6 ani de la zero, clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna a fost reabilitată după aproape 14 ani!). Consilierii PSD au propus un „studiu de impact” sau chiar o „consultare publică” pentru a se hotărî dacă e bine sau nu să voteze o astfel de destinație sediului fostei Prefecturi Putna.

Vizionați mai jos justificările consilierilor social-democrați vrânceni pe acest subiect 

VIDEO:vrancea atlastv

Reacția consilierilor județeni PSD nu poate fi considerată o surpriză, dacă avem în vedere comportamentul fostului și actualului șef neoficial al filialei Vrancea al organizației, Marian Oprișan, pe 24 ianuarie 2021, la inaugurarea sediului fostei Prefecturi Putna.

Atunci, în timp ce în discursul său, preşedintele CJ Vrancea Cătălin Toma a spus că intenţionează să dea în administrare clădirea către două dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior, Universitatea Bucureşti şi Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, care vor să deschidă mai multe linii de studii la Focşani, a intervenit în discurs, cel puțin neelegant, Marian Oprişan. Acesta a comunicat că „este exclus acest lucru” (n.r. - să ajungă sediul fostei Prefecturi Putna spațiu pentru Universitate), având în vedere că el a propus pe când era şef al administraţiei judeţene ca imobilul să fie dat către Palatul Copiilor. Mai mult decât atât, Oprişan i-a reproşat liberalului Cătălin Toma că nu a mulţumit PSD pentru realizarea construcţiei.  

Revedeți VIDEO de mai jos cu reacțiile lui Marian Oprișan la inaugurarea sediului fostei Prefecturi Putna din 24 ianuarie 2021.

Vizionați mai jos părerea lui Oprișan despre destinația sediului fostei Prefecturi Putna

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.