Politică

VIDEO | Premierul Florin Cîțu, în prima vizită de lucru la CJ Vrancea: „Guvernul susține construirea unui spital nou la Focșani”

Ziarul de Vrancea
8 mar 2021 2932 vizualizări

Prim-ministrul României, Florin Cîțu a participat sâmbătă, 06 martie 2021, la Consiliul Județean Vrancea, la o dezbatere privind investițiile și bugetul pentru acest an, la invitația președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma și a deputatului Ion Ștefan. Aceasta este prima vizită de lucru oficială în teritoriu a premierului Florin Cîțu.

VIDEO | Sosirea premierului Florin Cîțu la Focșani, sâmbătă 06 martie 2021

La eveniment au participat reprezentanți ai structurilor asociative ale UAT-urilor din județul Vrancea, parlamentari de Vrancea, primari, conducerea Instituției Prefectului Vrancea, oameni de afaceri vrânceni.  

Președintele Consiliului Județean Vrancea i-a urat premierului bun venit în Vrancea și l-a felicitat pentru măsurile adoptate. ”Vă felicit pentru ce ați făcut anul trecut, în calitate de ministru al finanțelor publice, pentru că ați reușit în stare de pandemie, de alertă, să mobilizați și să deblocați investițiile, astfel încât să avem în prezent lucrări în derulare. Sunt convins că în calitate de prim-ministru aveți în vedere atât sectorul public, cât și cel privat”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Premierul Florin Cîțu a afirmat că bugetul de stat pentru acest an este unul echilibrat și este construit în jurul investițiilor. ”Am reușit să minimizăm efectele negative ale acestei crize. În trimestrul IV al anului trecut România a avut cea mai mare creștere economică din UE și a creat baza pentru acest an. Am alocat mai multe resurse pentru investiții, economia a crescut și astfel am avut venituri pentru gestionarea pandemiei. Provocarea noastră este să ținem oamenii sănătoși, dar și să avem o economie sănătoasă. Acest buget este unul echilibrat, realist construit și are în centru investițiile, pentru proiecte viabile în 2021. Încercăm să folosim cât mai mult fonduri europene, și anul acesta jumătate din proiecte vor fi finanțate din fonduri europene”, a declarat Florin Cîțu. Acesta a anunțat că pentru acest an au fost prelungite o serie de măsuri pentru sprijnirea sectorului public și privat, precum: șomajul tehnic, telemunca și programele de investiții IMM Invest, și mai nou, Angro Invest pentru sectorul agricol.

Premierul a vorbit și despre prioritățile Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care resursele se vor concentra pe proiectele de investiții în infrastructură rutieră, feroviară și în cea medicală, proiecte care trebuie finalizate până în anul 2026. ”Dorim să construim spitale noi, nimeni nu a făcut asta în 30 de ani. În PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcția de spitale noi, dacă pot fi finalizate până în 2026. Știu că există un spital nou care urmează să fie edificat și la Focșani, poate fi inclus în PNRR, susținem construirea de spitale”, a spus Florin Cîțu.

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a precizat faptul că investiția privind construcția unui nou spital al Focșani are o valoare de 500 milioane de  euro. ”Studiul de fezabilitate pentru noul spital este deja făcut, îl vom aproba în câteva zile, astfel încât la Focșani să  avem această mare investiție, pentru care avem susținerea guvernului”, a declarat Cătălin Toma.

În cadrul dezbaterii, participanții au adresat întrebări premierului și au primit răspunsuri pe  teme, precum: fonduri pentru investiții, alocarea de sume pentru UAT-uri, dificultăți întâmpinate de mediul de afaceri.

VIDEO-Înregistrarea integrală a întâlnirii de sâmbătă de la Consiliul Județean Vrancea

Conferința de presă organizată de premierul Florin Cîțu după întâlnirea de sâmbătă de la Consiliul Județean Vrancea

După încheierea dezbaterii la CJ Vrancea, prim-ministrul Florin Cîțu a vizitat centrul de vaccinare de la Suraia.

Informații și fotografii transmise de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.