Politică

VIDEO | Prefectul și subprefecții de Vrancea au depus jurământul

Ziarul de Vrancea
5 mar 2021 2065 vizualizări

Cei 103 de prefecți și subprefecți din țară, numiți în funcții miercuri, 3 martie 2021, prin decizii ale premierului Florin Cîțu, au depus jurământul joi 04 martie 2021. Ceremonia s-a derulat în sistem online la nivel național din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19,

Reamintim că miercuri, 03 martie 2021, conform noilor prevederi legislative, prefectul și subprefectul de Vrancea, Gheorghiță Berbece și Claudia Serafimciuc, numiți în funcții de Guvernul Orban, au fost eliberați și renumiți în funcții de prim-ministrul Florin Cîțu. Cei doi sunt susținuți în funcțiile pe care continuă să le ocupe de PNL. De asemenea, tot miercuri, premierul a semnat decizia de numire și a celui de-al doilea subprefect de Vrancea, susținut de Alianța USR-PLUS. Este vorba de Radu Țigănuș, președintele PLUS Vrancea.

În legătură cu aceste hotărâri adoptate, premierul Florin Cîțu a precizat următoarele, în cadrul unei declaraţii de presă susţinută la Palatul Victoria: „Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine, după ora 13,30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile.”

Gheorghiță Berbece este prefect de Vrancea din decembrie 2019, este licențiat ca economist în managementul turismului, a fost consilier în Consiliul Local Focșani în mandatul 2012-2016, iar între anii 2009-2010 a fost director coordonator al Gărzii de Mediu Vrancea.

Claudia Lavinia Serafimciuc este absolventă a Facultății de Drept și înainte de a fi subprefect de Vrancea, post în care a fost numită în ianuarie 2020, a fost secretar al Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Jariștea. ​

Radu Țigănuș este de profesie economist, activează ca evaluator și practician în insolvență și este în vârstă de 40 de ani. Conform propriei mărturisiri, președinte PLUS Vrancea nu a mai făcut politică până acum, iar din luna ianuarie 2019 a devenit membru al grupului de inițiativă al PLUS Vrancea. 

Prin modificările aduse Codului administrativ, s-a înființat postul de secretar general al instituției prefectului, post de funcționar public. Urmează ca această funcție să fie ocupată de o persoană cu studii juridice și cu 7 ani de vechime în domeniul juridic.

Revenind la ceremonia depunerii jurământului desfășurată joi, 04 martie 2021, la sediul Instituției Prefectului Județul Vrancea, au mai fost prezente puține persoane, din cauza restricțiilor. Printre acestea s-au numărat: deputatul PNL Vrancea Ion Ștefan, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, șefii structurilor MAI din județ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.