Politică

VIDEO | Coaliție Ion Ștefan-Liviu Macovei la alegerile pentru Primăria Focșani

Ziarul de Vrancea
19 aug 2020 3862 vizualizări

Ceea ce se vehicula în ultimele zile s-a adeverit luni, 17 august 2020: s-a ajuns la o înțelegere politică înaintea depunerii candidaturilor pentru funcția de primar al municipiului și pentru cele de consilieri în Consiliul Local Focșani, între PNL și omul de afaceri Liviu Macovei. Acesta se pregătea pentru o candidatură independentă la postul ocupat la ora actuală de PSD-istul Cristi Valentin Misăilă și a explicat, pe Facebook, dar și într-un discurs ținut în fața Primăriei Focșani, după depunerea dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Municipal, motivele și termenii înțelegerii.

Liviu Macovei va deschide lista de candidați PNL pentru Consiliul Local Focșani și va sprijini candidatura lui Ion Ștefan la funcția de primar al municipiului Focșani, acesta fiind, conform mărturisirilor omului de afaceri, mai bine plasat în sondaje. Pe aceeași listă de candidați PNL la Consiliul Local Focșani la alegerile locale din 27 septembrie 2020 se mai află actualul consilier fost UNPR Costel Bîrsan, dar și consilieri locali liberali actuali, precum Nicu Tănase, Ana Maria Dimitriu, Alina Drumea sau Corneliu Gheoca. 

”Mulțumesc celor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la funcția de primar al municipiului Focșani!

17.000 de persoane au semnat pentru această candidatură. Astăzi, împreună cu Liviu Macovei, am demonstrat că politica trebuie să fie făcută pentru cetățean, nu pentru interesul unuia sau al altuia. Sper ca celelalte partide de dreapta să treacă peste orgolii, mărunte de altfel, și să înțeleagă că împreună putem reclădi orașul. Trăim în aceeași țară, după aceleași legi, trăim într-un oraș și un județ cu oameni harnici. Dacă la Oradea sau la Cluj-Napoca se poate, se va putea și la Focșani!

Dați-ne Primăria și Consiliul Local și toate visurile noastre din ultimii 20 de ani vor fi îndeplinite. Voi pune la dispoziția focșănenilor toată priceperea mea, voi munci pentru orașul Focșani așa cum am făcut pentru familia mea în ultimii 20 de ani. Este o onoare și o responsabilitate să poți transforma orașul Focșani în așa fel încât fiecare dintre noi să ducem un trai decent în acest oraș” a spus Ion ȘTEFAN într-o declarație susținută în fața Primăriei Municipiului Focșani, după depunerea dosarelor de candidatură.

”Am intrat alături de colegii mei în cursa pentru Primăria Focșani din dorința de a contribui activ la dezvoltarea orașului în care trăim cu toții. Am ales participarea din postura de independent tocmai pentru a putea reprezenta cetățenii fără să fiu limitat de constrângeri politice. Am avut o companie frumoasă alături de echipa mea, o campanie prin care am reușit să câștigăm încrederea unui număr mare de cetățeni, încredere care mă onorează și pentru care le mulțumesc.

Dar pentru a reuși să reprezentăm cetățenii și să participăm activ la deciziile administrației publice locale, trebuie să câștigăm alegerile.

Studiile sociologice, atât cele comandate de către mine cât și cele comandate de către PNL, arată faptul că deși sunt creditat cu un număr considerabil de voturi, acesta nu este suficient de mare pentru a putea câștiga. Tot studiile sociologice arată faptul că doar o soluție comună a dreptei are șanse reale de a învinge candidații PSD care stăpânesc și țin cu frâna de mână trasă de 20 de ani județul Vrancea si municipiul Focșani.

Este timpul pentru o schimbare, vrâncenii si focșănenii merită mai mult și este datoria tuturor forțelor de dreapta ca de această dată să lase la o parte orgoliile și conflictele pentru a participa unite la efortul de a schimba în bine soarta focșănenilor.

După patru runde de discuții cu cei de la PNL în care am găsit obiective și soluții comune pentru viitorul orașului, după efectuarea a două studii sociologice de amploare la nivelul municipiului Focșani, am ajuns astăzi la o soluție comună, soluție care va avea cele mai mari șanse pentru câștigarea alegerilor din acest an. Obiectivele mele, stipulate în cadrul unui acord, vor fi preluate de către candidații PNL și mă voi implica personal ulterior alegerilor pentru ca ele să fie respectate. 

În consecință eu, Liviu Macovei, voi veni în această construcție și voi sprijini candidații PNL pentru funcțiile de Primar al municipiului Focșani și Președinte al Consiliului Județean Vrancea. Nu a fost o decizie ușoară dar a fost una rațională. Este timpul ca PSD să intre în opoziție în Vrancea și în Focșani. Au avut timp 20 de ani să ne țină pe loc, merităm și 20 de ani fără ei. Suntem ultimul județ din țară în care încă mai există o caracatiță politică specifică anilor 90 condusă de un baron local și de camarila sa. Este timpul să schimbăm această realitate și este datoria noastră să luptăm pentru această schimbare.”

VIDEO: Discursuri Ion Ștefan și Liviu Macovei după depunerea dosarelor de cadidatură la Primăria Focșani  

Tot luni, 17 august 2020, Alianța PNL-USR-PLUS a depus la Biroul Electoral Județean candidaturile pentru Consiliul Județean Vrancea. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea candidatul Alianței va fi Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea.

VIDEO:Declarații de la depunerea candidaturilor la Consiliul Județean Vrancea a Alianței PNL-USR-PLUS 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.