Politică

Vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre: PSD vrea în continuare controlul în administrație

Mihai Boicu
9 mar 2018 1905 vizualizări

Deputatul PNL Victor Paul Dobre, vicepreședinte pe Regiunea de Sud – Est, susține că PSD este avantajat de modul actual de organizare a administrației locale și că vrea să își mențină controlul prin viitorul Cod Administrativ. Liberalul a spus, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la Focșani, că România este singura țară din UE unde nu au avut loc modificări importante în plan administrativ.

 

Din acest punct de vedere, Victor Paul Dobre s-a declarat de acord până la un punct cu Marian Oprișan, care a criticat lipsa descentralizării. ”Unde mă despart de domnul Oprișan sunt motivațiile acestei ”înțepeniri”  a administrației. Acest sistem a favorizat controlul PSD în administrație. Chiar dacă noi am câștigat guvernul, președinția, PSD a obținut controlul în județe”, a declarat Victor Paul Dobre. Acestea a spus că prin viitorul Cod Administrativ se continuă acest control al PSD și politizarea administrației. ”Codul Administrativ este o însăilare de legi aflate în vigoare, cu o tentă de politizare excesivă”, a spus președintele PNL. În opinia acestuia, localitățile cu o populație sub 1500 de locuitori trebuie desființate, în timp ce regionalizarea poate fi făcută și fără modificarea Constituției. La rândul său, Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, a atras atenția că prin viitorul Cod Administrativ oricine va putea fi prefect, iar acesta va avea în subordine un secretar al prefecturii, o funcție nouă care ar putea fi înființată. Consiliile locale vor putea fi constituite în termen de 60 de zile de la alegeri, în timp ce primarul va depune jurământul în 20 de zile. Liberalii mai vor să se revină la scrutinul în două tururi pentru alegerea primarilor, deziderat greu de realizat în condițiile actuale. Victor Paul Dobre, fost prefect politic înainte de 2000, a spus că ar fi ”cea mai mare eroare” să se revină la politizarea funcției de prefect. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.