Politică

Veniturile Primăriei Focșani au fost cu o treime mai mici decât anul trecut

Mihai Boicu
28 oct 2018 1057 vizualizări

Cauza o reprezintă salariile din învățământ, care nu mai trec prin bugetul Focșaniului

Primăria Focșani a avut în acest an venituri mult mai mici decât în anul 2017, după cum reiese din execuția bugetului local care va fi supusă aprobării consilierilor locali la ședința Consiliului Local din 31 octombrie. În primele nouă luni din anul 2017 Primăria Focșani a avut venituri de 160,2 milioane lei, în timp ce în primele nouă luni din acest an veniturile s-au ridicat la 105,4 milioane lei, respectiv 65,78% față de anul trecut. Primăria a primit în acest an doar 14,7 milioane lei sume defalcate din TVA, spre deosebire de anul trecut, când a încasat 66,5 milioane lei. ”Veniturile bugetului local al Municipiului Focșani pe 9 luni ale anului 2018 s-au realizat în procent de 65,78% față de execuția anului precedent, din care veniturile proprii constând în impozite, taxe locale și cote defalcate din impozitul pe venit în procent de 88,16%, iar sumele defalcate din TVA și subvențiile în procent de 22,16%, respectiv 146,91%. Procentul mic de realizare a sumelor defalcate din TVA se datorează modificărilor legislative potrivit cărora cheltuielile de personal ale instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat nu se mai finanțează din bugetul local. Față de prevederile bugetare pe 9 luni veniturile proprii s-au realizat în procent de 96,40%”, se arată în referatul proiectului de hotărâre care va fi discutat în Consiliul Local Focșani. ”Cheltuielile Primăriei Focșani au fost de 100,2 milioane lei în primele nouă luni ale anului. La secțiunea dezvoltare se înregistrează un excedent de 4,2 milioane lei, iar la funcționare de 965.620 lei. Cheltuielile efectuate pe 9 luni ale anului 2018 au înregistrat un procent de realizare de 67,76%, fiind orientate pe achitarea cheltuielilor de funcționare ale instituțiilor din subordine, asigurarea serviciilor social – culturale, serviciilor publice de gospodărire a municipiului. Plățile efectuate pe 9 luni 2018 sunt mult mai mici decât cele din aceeași perioadă a anului precedent cu 39.135,56 mii lei, influențate fiind de faptul că salariile personalului din învățământ nu se mai finanțează din bugetul local”, se arată în proiectul de hotărâre. (Mihai BOICU)

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.